tirsdag 15. juli 2008

"Prosjekt Flyvert" ....

Ingen hemmelighet at vi spekulerer litt på Flyvert'en ... Han har ikke sjarmert oss på travbanen i vår, og vi har "klødd oss i haue" en del, og justert på balanse (skoning) og trening. Men Flyvert sin tendens til å løpe "oppover" og ikke framover er stigende, samt at han går skjeft i vogna. Etter siste løpet på Nossum, med tre galopper (joda, vi skulle egentlig ha vært diska) fant vi ut at nå må vi legge om en god del, eller bare gi opp rett og slett.

Jørgen har en teori om at Flyvert vil trenger å "tvinges" litt i rett form, han har lagt seg til en uvane, går med hode/nesa i sky, senker ryggen, og får derfor 0 krefter/aksjon i motoren (=rompa). Nå skal Line få ri gutten så mye hun får tid til på ridebanen, over bommer. Jobbe med travsteget slik, lære gutten og søke fram og ned, samt strekke seg over bommene. Alternativ travtrening ? JADA, helt klart, men det er nå for ille å gi opp også, vil helst få til traver av denne gutten også ;-).

Jørgen la ut bommer, jeg stilte meg ringside med videokamera, og Line tok for seg Flyverten. Faktisk ble det ei veldig fin økt. Snubla og forsto lite i starten, men fikk til noen fine serier på slutten, veldig bra progresjon på denne ene økta :) Her er video;

Ingen kommentarer: