onsdag 10. september 2008

Vinterpels på gang

2008-rigeljenta10sept-01

Rigeljenta er i ferd med å sette vinterpels, og går gradvis over fra sin lysebrune sommerfarge til svartbrune vinterpels. De går ute døgnet rundt enda gampene, og trives med det. I fjor ble de tatt inn om natta fra og med september, men i år har vi knapt sett regn, så de får bare være ute døgnet rundt enn så lenge. De stortrivers med det, og har ikke noe behov for å komme inn, bare jeg lemper ut til høy og kraftfôr til dem :-)

Vinge Blessen har alerede satt godt med vinterpels, og sliter litt i trening om dagen, for det blir så fryktelig varmt. Vurderer å ta fram barbermaskina alerede. Han er alltid tidlig ute med vinterpelsen, og er den første på nyåret som starter røytingen, slik har det vært alle de årene han har vært hos oss (siden 2004 faktisk - tia flyr). Flyvert er ganske så tynn og fin i pelsen enda, men han setter ikke så masse vinterpels, så endringen er ikke veldig synlig.

Flått:

Har i grunnen blitt ganske så vant til å plukke flått. Mest ute i Hemne på hytta, men også her i Stjørdal ser vi stadig mer til dette ekle krypet ...! I høst har det vært tildels masse flott, men den i dag tok virkelig kaka;

2008-rigeljenta10sept-02
Av alle utenkelige plasse satt den på øyevippene til Jenta... fysj, men jeg tok den... krypet....huff de er ekle!

Annelise

1 kommentar:

Klara sa...

De der ekle krypene klarer jeg bare ikke å ta. Her nede er det mange av dem. Setter seg på de dummeste plassene. Flåttfjerner er heldigvis veldig enkelt å bruke.