søndag 28. desember 2008

Banejobb for gutta :)

I helga har begge gutta fått jogge litt på travbanen. Det er blåis og speik hvor man snur seg, og ikke de aller beste treningsforhold. På travbanen er det det skikkelig is-føre, men gutta har da pigger i skoene, så litt jogging på isholka har de fått.

Pondus har fått fine turer i Hjelpdalen og litt nedover Beistadgrenna i jula, med Line på Vinge Blessen som "støttekontakter". Kjempeflott for Pondus å få selskap på tur, for når Blessen ikke synes bilder er skumle, så kan da ikke Pondus'en heller være redd :)

Men i går var det litt banejobbing for litj'guten igjen, og Pondus jogga på lette bein med toppa ører og kosa seg. Etter tre runder i skritt/jogg, tok vi tre intervaller (3 x 3minutters), dvs en runde (800m) i pent joggetempo (litt i underkant av 3 min. tempo), så 3 minutter skrittepause, og nytt intervall. Det går lett for Pondus, han vil gjerne løpe fortere, men enn så lenge er det passelig tempo i intervallene.

Vinge Blessen fikk sine intervaller i dag, han skulle strengt tatt hatt mulighet til litt høyere tempo, men det må vi bare vente med til det kommer snø på isbanen. Blir litt tøft til beintøyet å løpe hurtig på så hardt underlag, og i dag fikk han ikke jogge fortere enn 2 min tempo. Blessen sine intervaller er på nærmere 4 minutter, og han får kun jogge (ikke skritte) i pausene. Etter siste intervallet, var han helt klar for et til, men vi får slutte mens leken er god, og ta vare på overskuddet. Han kjennes i allefall frisk og kvikk ut Blessen, og vi håper han kommer med i løp neste mandag.

Her er video fra Pondus sin økt i går;Og et bilde av "Naken-Blessen", nybarbert og lekker:

2 kommentarer:

Klara sa...

Jeg ser at jeg er skikkelig pingle når det kommer til glatta og hester i litt fart (og da mener jeg alt fortere enn sakte skritt altså *ler*). Ser jo her at det går helt utmerket så lenge hesten er skikkelig broddet. Nok en grunn til å putte på baksko på hesten snart ja.
Moro å se Pondus in action:)

Annelise Wara sa...

Ja, det har ikke noe problem på glatta. Vi bruker travsko. de har 6 hull til pigger. Her holder det med små pigg,finnes i ulike høyder, men de vi bruker er beskjedne. Men gutta har feste som bare det :) Ville ikke kjør barfot bak på denne banen nei ....hehe ;-)