torsdag 4. desember 2008

Nå kjører vi, Pondus og jeg :)

Etter noen turer med "støttekontakt" (les: Jørgen og Vinge Blessen), er Pondus nå stor nok til å gå på tur på egen hånd smile_wink. Har nå hatt et par kjøreturer med gutten alene, og det har gått veldig bra. Første dagen strevde vi litt med å stå i ro, - lenge nok til å få på vogna. I går sto han som en prest, så han lærer gutten. Han er ganske skvettet Pondus, så jeg har brukt litt tid på å lære han å stå bundet "på veggen" utenfor stallen. Vi har heller "skynta oss langsomt", enn å risikere at han sliter seg og stikker i panikk. Det blir bare ett skritt fram og 10 tilbake.... !

Men nå, etter en måned på Trøen er han i normal kjøretrening, først og fremst i Hjelpdalen, så får vi sakte men sikkert utvide løypenettet. Heldigvis er Pondus veldig godt innkjørt, finnes ikke redd vogna eller dragene. Snur relativt "voksent", kan rygge og er flink gutt forran vogna. Han er ganske ivrig, dvs han går mye å tripper og danser. Det prøver jeg å sette en stopper for, vil at han skal GÅ eller jogge, ikke trippe/danse i vogna.

Vinge Blessen var ute å fikk en fin økt i speedcart'en i går. Han virka veldig frisk og opplagt, ikke noe "slagen" hest å spore. Kjørte noen lange drag fra E14 og til bakkene opp til Trøen. Fant ut det er ca 1,5 km, og i hurtig jogg (ca 2 min tempo), ble det et jobb på ca 3 1/2 min. Tre slike intervaller fikk han, før vi gikk opp bakkene til stallen. Så mens løypa over til travbanen på Ree er nedsnødd, får vi ta grusveiene på flata til hjelp, og håpe på fine snøforhold på veien. Det er supre forhold på travbanen nå, skikkelig snebru! Så vi får se om vi ikke får opp løypa over, slik at vi får trena litt på banen også :)

Ingen kommentarer: