torsdag 15. januar 2009

GAUPE … !!

Jepp, i dag møtte vi gaupe Pondus og jeg !! Utrolig opplevelse, helt rått! Vi kjørte i nærområdet som vi pleier, først en runde i Hjelpdalen, så ned mot Stjørdal, snur ved Byahaug (gården m/kyr) og opp igjen. På veien nedover var Pondus ganske gira, lettere stressa. Da vi snur og jogger oppover igjen legger han seg i sela og jobber bra. Vi runder svingen, og DER – hopper ei gaupe rett over veien, ca 10 meter forran oss .

2009-15jan-gaupe02
Vi skvatt begge to!! Pondus hadde vel reagert uansett hva som hadde jumpa over veien. Men det faktum at ei lys levende gaupe kryssa veien rett forran meg, fikk adrenalinet til å boble over litt. Så utrolig spennede! Den var ikke spesielt stor, men du verden så spenstig. Langbeint, kraftfull og målrettet. Pondus tok nesten “litt av” gitt, men vi beholdt kontrollen, og jogga rolig en runde til i Hjeldalen før vi drog til stallen og gutten fikk litt formiddagsmat.

Da var det Blessen sin tur, la på sal og red nedover “møtestedet”.  Knipsa bildet over, og leita etter spor. DET fant jeg;

2009-15jan-gaupe01

Snakk om poter, ikke akkurat liten pusekatt dette nei. Dette avtrykket var på selve veien, og sporene etter speedcarten til Pondus er rett ved lillefingren min. Gaupa kom nedefra, den hadde trava langs bekkedalen og over jordet. Ikke noe vinglende rute nei, rett på sak gitt, denne viste hvor den skulle!

Utrolig stilig, veldig fasinerende! Vinge Blessen var også urolig i “gaupe-terrenget”. Hadde problem med å stå i ro mens jeg knipsa med mobilen. Han fikk løpe av seg “loppene” i Hjelpdalen etterpå, galopp intervaller med litt “shokka-hara-flikk-flakk” ble det. Jepp, han er i form gutten, nå skal han bare lade batteriene før lørdagens V75!!

For en dag !!

2 kommentarer:

Varjja sa...

Heldiggrisen! Skulle gjerne sett en gaupe jeg og!

Cecilie

Klara sa...

Wow, utrolig moro og skremmelt på en gang da. Kan tenke hjertepompa fikk slått litt da ja. Moro at du red tilbake å tok bilder. Ingen kan si at du juger nå nei :)