fredag 2. januar 2009

"Hingsteslipp" på ridebanen.

2009 har starter med snø, snø og atter snø. I dag fikk Blessen en liten ridetur, mest for å løsgjøre seg etter gårsdagens økt - siste piffen før løpet. Men å ri på tur i snøstorm er ikke bare koslig, men "må mann, så må mann".

Pondus fikk "latmanns-trim" i dag, for meg ja Winking. Pulsmåler forteller meg at økta var ganske så heftig den. Trine og jeg slapp løs hingstegutta på ridebanen i dag, og de lå ikke på latsia guttene.... De har løpt - løpt og LØPT.... !!

Pondus er vant til andre andre hingste-baller han.  Jourashec derimot, som har levd i den trua at kun han er utstyrt med "bjeller", fikk sjokk og ble helt satt ut da Pondus prøvde å bestige ham Embarrassed. Litj'guten, som er blitt 2 åring no, gikk rett på sak å hoppa opp på Jourashec bakfra. Begrepet "lang i trynet" fikk en ny dimensjon i dag - jeg har aldri sett så langt et tryne noen ganger før  . Snakk om å bli tatt på senga.... hehe. Men etter å ha fått summa seg litt, fant Jourashec ut at det var best å løpe.... løpe og løpe litt til.

Tror de kosa seg sammen gutta, Pondus er så ung enda at rangen var det ingen grunn til å krangle om. Etter en knapp halvtime sammen var de gjennom blaute begge to, og jeg gjetter på de ligger å snorker i halmen og er slitne begge to nå.

Hadde med "lomme-kamera", men fikk ikke tatt noen bilder de første minuttene. Vi sto tvi-kroka å lo så vi rista, Jourashec var ubetalelig i dag, snakk om å møte seg sjøl i døra :) Men her er gutta i full "bjelle-klang";

ridebanen2jan_01
"Skal vi leike litt" spør Pondus :)

ridebanen2jan_02

ridebanen2jan_03

ridebanen2jan_04

ridebanen2jan_06

ridebanen2jan_07

ridebanen2jan_05

...og snøen skal vist lave ned noen dager til gitt :)

Annelise

2 kommentarer:

Klara sa...

Så det er pulsmåler du har rundt Pondus ja. Trodde det, men glemte rent å spørre sist jeg så bilder av det. Er de dyre i innkjøp? Og kan du lese av resultatet av treningen i ettertid, eller må det gjøres i mens? Er det en eller annen form for radiosending til deg sånn at du kan se aktiviteten i pulsen på avstand?
Mange spørsmål, håper det er greit. :-)

Annelise Wara sa...

Ja det er helt greit m spørsmål ja :) Den pulsmåleren vi har er spesial-laget for trav, dvs alt er trådløst, heter Polar CS600 og koster vel knapt 5000,- i innkjøp. Finnes også en for ridning. Den for trav måler fart slik sykkelcomputere gjør (er sykkelsport som er opprinnelsen til denne). Den for ridning har GPS. Har ei klokke (har kjøpt reim til mi så jeg kan ha den på hånda også), og der kan jeg lese av alt i sanntid, og på pc'n etterpå. Har kjøpt vår her; http://www.equus-sport.no/. Trening har fått en ny dimensjon hos oss - før og etter pulsklokka :).