søndag 15. mars 2009

Pondus på banen :)

På lørdagen tok vi med Pondus på travbanen igjen. Det er litt vår i lufta, men banen holder fin kvalitet enda. Litt “blanda-føre”, stort sett snø/is, men grus i svingen der sola tar best. Ulikt underlag er litt utfordring for Pondus, og de første rundene ble litt preget av det. Men han lærer, og forsto etterhvert at det ikke var noe å bry seg om, og gjennomførte ei veldig flott økt.

Vi var i grunnen veldig fornøyde med gårdagens økt. Etter litt “hopp og sprett” de første rundene, tok han seg kraftig inn, og gjennomførte fine intervaller etterpå. Målet med intervallene er å holde jevnt og fint trav i et passende tempo. Ikke fort, bare akkurat sånn passe fart slik at travet flyter reint og fint. Kjører normalt tre intervaller på ca 3 minutter (med 3 min skrittepause mellom). I går ble det fire intervaller, siden det første bar preg av litt tull og tøys.

Det virker ikke som det koster Pondus kalorier i det hele tatt. Han er så lett på foten, og jogger med laaang aksjon. Så lang at det er lett å bli “farts-blind”. Da er det greit med pulsklokke, slik at jeg får justert ned tempo.

Litt bilder fra treningsøkta;

2009-14mars_01

2009-14mars_02

2009-14mars_03
^Pondus kan fly :) Han er spenstig gutten.

2009-14mars_04

2009-14mars_05

Nærbilde av en konsentrert gutt :) Bruker “kryss-gapagrime” da Pondus var litt urolig i munnen i starten (høst 2008). Synes det er viktig å lære unghester at det ikke er mulig å slenge tunga over bittet! Har også prøvd litt ulike bitt, og i forrige uke bytta jeg tilbake til et rett kjørebitt (udelt). Dette likte ikke Pondus mens ulvetennene enda var der, men nå fungerte det helt supert. Han liker tydeligvis dette bittet så godt, at jeg skal vurdere å plukke bort kryssgapagrima nå.

Som bildene viser; strålende vårvær. Hele 9 varmegrader var det, og lyd av snø som smelter :) Vel, dagen før var det ikke like vakkert;

2009-13mars-jenta
Huff og huff. Rigeljenta måtte få på dekken da, og det er jammen bare så videt det går rundt magen du. Snakk om å ha skikkelig bolle i ovnen :)

Annelise

1 kommentar:

Marianne sa...

Flotte bilder av Pondus på banen. På siste hodebildet ser han jo helt voksen ut!