onsdag 27. mai 2009

Første leieturen :)

I går starta dagen med nedbør, masse regn, og dermot tok jeg damene mine med på en liten spasertur på formiddagen. Lillemor har hatt på grime mange ganger, men ikke blitt leid med leietom. Vel, en gang må være den første, og jammen skulle en tru pia har gjort dette mange ganger før. Litt “sprelling” i andre enden noen få sekunder, så tusla hun pent og lydig på plasss.

Tusla bare ned til Fornes, der Rigeljenta ble født for 25 juni 1991. Det er lenge siden hun flytta derifra, men jammen kjente hun seg igjen. Gikk avslappen men bestemt rett mot den gamle stalldøra: ville inn damen! Snedig. Lillemor har nå vært å snust der mor og mormor har levd “i gamle dager” .

lillejenta-26mai_02

lillejenta-26mai_01

Pondus er veldig nysgjerrig på sin lillesøster, og roper på henne når vi går forbi; se på meg da Tuppa :)  På veien tilbake til stallen fikk han jammen svar, lillemor knegget med lys røst tilbake til storebroren; her kommer jeg ! Utrolig søtt :)

2009-25mai_01

Pondus har litt treningsfri nå, har vært i systematisk trening siden han kom til Trøen, og nå har han fått ei lita uke helt fri på beite på dagtid. Siden gutten har kondis i bøtter og spann, står han alene på sitt “hingstebeite”, han sliter ut eventuelle beitekamerater, og står derfor side om side med resten av gjengen. Bare Vinge Blessen står i luftegård om dagen, han får ikke ferie riktig enda, skal gå noen løp til før beitefri gutten, og dermed er gressing i små doser (blir bare smellfeit av gress, så det får vente litt).

Etter vår lille tusletur i går, fikk mor og barn inn for å hvile litt;

lillejenta-26mai_03

Det må da gå an :)

Annelise

Ingen kommentarer: