fredag 12. juni 2009

Late dager og beitekos :)

Etter løpet på mandag har Vinge Blessen bare kosa seg ute på beite med Rigeljenta, Eldjenta og begge shettisene. Pondus står også på beite, men er i full trening for tia, må passe på så gutten ikke får pondus . Har har et eget lite beite side om side med flokken, og ser ut til å nyte livet;

2009-11juni-beite_01
Her ligger han å slapper av etter ei treningsøkt, jeg tror han nyter livet gutten :)

Det går bra med Eldjenta!

Hun har hatt en liten infeksjon i navlen, og mitt “høne-mor-gen” slo ut i full blomst. Men det var like greit det, for den navlen var ikke pen. Den har vært helt fin inntil nylig. Oppdaga på mandagen at den ikke var som den skulle lengre, den hadde hovnet opp. Dermed ble det veterinær besøk på tirsdagen, og lillemor har stiftet bekjentskap med nåla gitt – det var IKKE populært i det hele tatt!

Hun fikk et par skikkelige doser antibiotika, en rett i blodet, og en intramuskulært. Samt resept på Norodine pasta. I går kveld var hun MYE kvikkere, og fresa rundt på beite i høyt tempo. Ser ut som vi berger med “bare” hoven navle. Er livredd føllsyke, og regner med vi berger nå siden behandlingen starta så tidlig, og tuppa egentlig ikke har vært syk.

2009-eldjenta-3uker_01
Her har hun blitt 3 uker og stor pie. Rart hvor fort de vokser, hun må vel ha doblet fødsesvekta nå (?) …!

2009-eldjenta-3uker_02
Her blir Jenta klødd på rompa si, og det nyyyyter hun i fulle drag. Er blitt veldig sosial og trivelig lita frøken, som kommer løpende til meg på beite, stiller seg opp for å bli klødd – hun har skjønt det hun !! hehe

2009-eldjenta-3uker_03
Så har det blitt lov å hilse på Bromle :) Rigeljenta slipper sakte men sikkert grepet, og innser at lillemor må få hilse på de andre beitekompisene. Vinge Blessen er forbudt enda, han kom seinere inn i flokken, og må holde avstand (han er så lydig så han tusler unna mor og barn gitt ;-).

2009-11juni-beite_01[5]
Men gutten nyter livet i fulle drag, og får nok snart hilse på Lillemor han også :)

Annelise

Ingen kommentarer: