onsdag 10. juni 2009

Og navnet ble; Eldjenta :)

Jippi, nå er det godkjent og offsielt, hun har fått navn etter begge foreldrene sine :)

>>Link til Stamtavle DNT

Både mor og mormor har “jenta” i navnet sitt (Rigeljenta og Fjeldbergjenta) og et par meget talentfulle søstre har “jenta” i sitt navnt (Jenta til Sjefen og Marmorjenta), så lillemor måtte få et “jente-navn” hun også. Bestefar Elding og far Lome Elden har svært mange avkom, og mange bærer med seg elementer fra navnet deres, men jammen var Eldjenta ledig til lilletuppa vårres.

I går kosa jeg meg i stallen med Jentene mine, børsting og hovstell (Rigeljenta sine hover har fått omsorg), og Eldjenta sine små perfekte føllhover er inspisert;

eldjenta-v-framhov eldjenta-v-framhov2

Sånn kommer de altså, føllhovene, ikke så veldig lang på tåa akkurat…. ! Og veldig konkave under, helt perfekt , nå er det vår jobb framhover og pleie disse tottelottene slik at de beholder en optimal form :)

Red meg en bitteliten tur på Rigeljenta i går, men Eldjenta på tamp, måtte se hvordan det fungerte og det gjorde det :) Tusla ned til Fornes og tilbake, ikke lange strekka, men en fin start:

lillemor-9juni-ridetur_01

lillemor-9juni-ridetur_03
Vakker utsikt fra salen :)

lillemor-9juni-ridetur_02
Rakk knapt å komme inn før Eldjenta måtta ha seg en tår, blir tørst av litt trim, selv om det var surt og kaldt regnvær akkurat da vi red oss en tur…. typisk!

Annelise

Ingen kommentarer: