fredag 5. juni 2009

Over to uker har hun blir nå …

…og vokser som bare det ! Utrolig at det er mulig å vokse så fort, må være fløte i melka Rigeljenta serverer. Ikke for det. Lilletuppa har fått tenner, og spiser høy, gress og kraftfor med stor apetitt. Har ikke sett snurten av “følldiare”, så det er åpenbart ingen “obligatorisk” greie, her har vi berget helt :)

Gemyttet er; vár, litt forsiktig. Nå er mora utrolig påpasselig og streng, så Lillemor har gått en god skole, her er det oppdragelse på gang (!). Merker imidlertid at de siste dagene har Rigeljenta slappa litt mere av, hun tillater føllet å ta litt større runder på egen hånd, og er ikke like hønemor. Det er bra, for Lillemor er nysgjerrig, og vil gjerne utforske litt. Vil også utfordre mora si litt på grenser, og har lyst å leke med Bromle.

Etter Lillemor kom til verden, er det lettere for meg å “forstå” Pondus – helbroren. Om Pondus kom til verden med samme, litt engstelige og tilbaketrukket gemytt, og ikke har fått den håntering som Lillemor får nå, er det jo nesten rart at han er blitt så fin som han tross alt er!  Jada, han er skvetten, men det er forståelig, tatt medfødt gemytt i bedtraktning.

På grunn av været (meget regnfull start på juni ….!!), og behov for masse håntering og “temming”, tar jeg inn mor og datter om natta enda. Bruker litt ekstra “kvalitets-tid” på kvelden for å sosialiere Lillemor mest mulig. I går var hun med mora si i vaskespiltet, og fikk spylt rein føttene sine. Hun var ikke spesielt begeistra for spylingen, men nysgjerrigheten trakk enne gang på gang inn i vaskeboksen, måtte jo se hva jeg gjorde med mor :) Vi går også turer i leietom så ofte vi får tid. Hun er veldig flink og følge etter mora si, og neste skritt blir å ri små turer med Lillemor med :)

I går tok regnet en lite pause, og jeg var med flokken ut på beitet og knipse litt bilder:

lillemor-2uker_01

04-juni-flokken_01
Her er alle sluppet ut, i oppholdsvær (!!) – og flokken løper litt og koser seg !

04-juni-flokken_02

04-juni-flokken_03
Bromle er en sprek shettis, og vil gjerne leike med Lillemor, snart løper de nok sammen der ute !

04-juni-flokken_04

04-juni-flokken_05
OK – jeg er innhabil, veit det – men hun er alikevel svært vakker Lilllepia mi :)

04-juni-flokken_06
Ikke rart det, når mora er så nydelig :)

04-juni-flokken_07
Så er det velvære og trivsel på gang; det må RULLES :)

04-juni-flokken_08
Jeg sitter litt vel nære, og får meg nesten en i fleisen når lillemor ruller helt rundt. Hun ble nok litt overraska sjøl også …hehe, sjekk det uttrykket.

Annelise
ps – har søkt om navn, blir et “jente” navn etter mor og mormor, samt litt fra far – om vi får det godkjent :) Venter i spenning !

Ingen kommentarer: