tirsdag 28. juli 2009

Litt forskjellig :)

Det har regne litt i det siste … for å si det svært pent … :-/ Og faktisk har hestene hatt to innenetter i juli !! midt i fellesferien, makan !!. Nå har endelig sommeren kommet tilbake, og det blir hyggeligere å trene hest, fotografere og nyte glade sommerdager framover.

jentene-27juli-09_01
Nattas regn holder på å gi seg, og de har tørka opp damene mine. Eldjenta er like glad i mat som som mor og bror (og de to søstrene på Skatval; Marmorjenta og Jentami :) !. Har fått seg egen bøtte nå, så hun slipper å krangle med mutter’n om maten :) Her serveres lunchen ute på beite :)

jentene-27juli-09_02
Føllpelsen slipper nå, og under kommer en brungrå farge fram. Blir nok mye mørkere enn Pondus.

2009-eldjenta-27juli_01

Utpå ettermiddagen er det tid for å sko Pondus, og Jentene blir med inn som selskap og får kveldsmat samtidig. Mens Rigeljenta tar seg en slikkelig høneblund, følger Eldjenta veldig med på hva Jørgen og Pondus holder på med;

Her står lillemor å strekker hals for å få med seg alle detaljer :) Redd er hun ikke, tvert i mot ultranysgjerrig på denne skoningen. Jørgen banker og styrer, og lillemor har nå lært seg alle lyder som skoning medfører :)

Pondus oppførte seg eksemplarisk. Å bli skodd er ikke lengre noen sak. Tidligere har vi skodd et par bein om gangen, for en 2-åring har så masse lopper i blodet. Men i går ble han skodd helt rundt. Litt utolmodig på slutten, men det er lov, så lenge han ikke lager bøll.


Line 19 år i dag :)

2009-gul-27juli_01Og det feires med en ridetur på Gull gutten:

I motsetning til våre hester har Yellow en tendens til å tape seg i vekt. For meg er dette rett og slett et ukjent fenomen, da vi heller sliter med hester som alt for fort blir for tykke :)

Men godt beite og masse kraftfôr, samt dekken på natta gjør susen. Han har holdt seg ganske fint i ‘holdet’ med denne oppskrifta. Det er vel et fullblodsproblem, og Yellow har en passe dose fullblodsblod i seg.

Men nå er han fin, og Line fikk en fin ridetur mens Pondus ble skodd. Til og med sola titta fram :) ! Hovbyllen er endelig bra, og gutten går uten sko for tia, og trener med boots – akkurat som Vinge Blessen :)

Det er godt for gutta og tusle barbeint i gressen om sommeren :)

Annelise
som er glad for at yr.no og co melder om at sommeren kommer tilbake nå

3 kommentarer:

Nevvi sa...

Hva heter egentlig en slik farge som Eldjenta ser ut til å få? Definitivt uvanlig, men da ser du henne lettere i banen på lang avstand og ;).

Annelise Wara sa...

Si det du ...hehe. Må nok over til en rase som driver med fargeavl for å få navn på de farge-genene her:-) Jeg har registret henne som brun. Mulig hun blir en variant av huskbrun, men selve bruntonen ser ut til å bli litt spesiell. Kan hende fargetonen tipper mot borket, men ekte borket kan hun ikke bli da det genet ikke hopper over generasjoner. Også helbror Pondus har en uvanlig brunfarge, + at han har lys, nesten hvit hale. Det ser Eldjenta ut til å få litt av også. Andre avkom etter Rigeljenta er mørkebrune (i allefall de etter Sjefen og Elding). Blir spennende å se hvordan hun blir etterhvert :)

Nevvi sa...

Så en åring i dag som var "sjokoladefarget med vaniljesaus i halen". Kanskje denne også blir litt sjokoladefarget?