lørdag 8. august 2009

Drektig nå da ?

Ja, vi tror det :-) Fredagen kjørte vi avgårde til Lauvåsen får å sjekke Rigeljenta. Det er gått 16 dager siden hun ble satt inn, og vi ville sjekke henne før helga, i tilfelle det sto fine egg der i stedet for ei fosterblære. Vel, egg var det ikke på gang (heldigvis!), og OM vi så fosterblære? … jo, det var noe som lignet. Mest sannsynlig drektig var “diagnosen” fra veterinæren, og det stemmer bra med humøret på gamlemor for tiden. Hun har endret seg en god del etter siste inseminering, fra å kose seg med valakkene helt oppe baken, har hun plutselig “snurpet seg til” litt – for å si det pent. De har bare å holde respektabel avstand gutta nå :) Yellow er en smule overrasket, for han har hengt i rumpa på gamlemor i hele sommer, og vært svært så velkommen. Nå får han kontant beskjed om å holde seg på armlengdes avstand, stakkar “reservepappa” hehe, en smule forvirret.

Vi hadde også med oss Varnes Pia med føll, mor til Vinge Blessen, til Lauvåsen.  Jørgen har for lenge siden nevnt at han ønsket å leie Pia for å lage seg en “mini-vinge-bless”. Torsdag kveld kom beskjed; det er bare å ta med mærra te hingst ja ! Noe seint i sesongen er det riktignok, men vi tar sjangsen og prøver.

Varnes Pia var ikke helt klar for å bedekkes, men skal sjekkes over helga igjen. Hingst ble (selfølgelig !!) Spikeld. Varnes Pia er i likhet med Rigeljenta født i 1991. Hun er helt ustartet (ikke innkjørt en gang) selv, og har 6 avkom med Vinge Blessen som den eldste. I avelen har hun vist at hun har noe å bidra med;

  Etter; Tjent; Beste tid:
Vinge Blessen f 1998 Alm Slver 332 250 Nkr 24.9
Vinge Stjern f 1999 Mjølner Kvikk ustartet  
Prestmo Kongen f 2001 Rigel Jo 457 419 SKr 24.9 (står i Sverige)
Prestmo Knekten f 2002 Eng Svarten 156 094 SKr 28.8 (står i Sverige)
Ruppen R.M.G f 2007 Millex    
Lykkepia R.M.G Ulsrud Igel    

Varnes Pia ei edel hoppe med fin stamme. Hennes far (Lill Babsen SE) er barnebarn av Solodatteren; Jentungen (født 1949 og tjente 90 000!), samme blodslinjer som Järvsöfaks. I stamtavlen på morsiden finner vi hester både fra Stjørdal og Hegra, med Reidunnstjerna (John Th. Leirfall, 1950-tallet) og Jahnmin (Gunbjørg Råen, 1970-tallet) som de mest kjente. Av fire voksne sønner har 3 startet og tjent fine penger. To av dem har travet på 24 tallet :) Ikke mange avlshopper som kan vifte med en slik CV ;-).

Spikeld;

Det var virkelig morro å hilse på denne karen! 16 år har han blitt, og like fyrrig som en ungfole …hehe. Etter at våre damer var sjekket, ble hingsten tappet, og fikk luftet seg ute en tur etterpå. Min pekefinger fikk trimmet seg, og her er et bittelite utvalg av de bildene jeg tok av den flotte avlshingsten;

spikeld-aug09_01

spikeld-aug09_05

spikeld-aug09_02

spikeld-aug09_03 spikeld-aug09_04

Annelise

Ingen kommentarer: