tirsdag 4. august 2009

Eldjenta og Yellow Fellow samme farge ??? …. hehe

Joda, faktisk hadde de det forleden da, begge to sjokoladebrun med vaniljesaus;

03august_05
Lillemor titter opp på Yellow – som slettes ikke er bare gul der han står, og lurer litt på hvordan han ble slik som henne ?? “du mister da ikke føllpels du kompis?”

2009-yellow-brun
Nei da, det har nok en annen årsak gitt – Yellow vil vel kanskje være brun han også, like fin som Rigeljenta :) Han er svært så ivrig til rulling gutten, og ikke på gresset nei, den ene gjørmplassen som finnes på beitet er Yellow sin rullegrop – og den benyttes flittig (til Line sin store fortvilelse …hehe).

03august_01
Nå tørker marineringen ganske fort, og brunfargen sitter ikke lenge på Gul :) På ettermiddagen får den lille “familien” servert ferskt, nytørka høy på beitet – DET er mega poppulært!! Yellow holder klokelig litt avstand til Gamlemor nå. Etter siste insiminering er hun blitt sånn passe “snerpete” igjen, og han får passet sitt påskrevet om han tråkker damen for nære. Jeg tolker det som; drektig :-) Skal sjekke henne fredag, men slik oppførselen er om dagen blir jeg overraska om hun ikke har tatt seg :)

03august_04
Lillemor begynner å bli stor nå, og det er slettes ikke så lett å komme NED til puppen lengre.

03august_02
Så var det dette med farge da ??? Sjekk den halen (!!), ikke like hvit som Pondus sin, men den kan vel umulig ble helt svart slik brune hester normalt har ? (en brun hest har pr def. svart man/hale og bein). Hun har nok innslag av noe annet farge gen også. Hun er unektelig grå ut under føllpelsen, men grå er ingen farge på kaldblods. Brun er hun garantert, men det er en merkelig bruntone, nesten sjokoladefarget. Pondus er lys brun, med en karamell aktig tone i fargen. Åpenbart at kombinasjonen Rigeljenta x Lome Elden har gitt noe pussige tilleggs gener til brunt, ingen tvil om det :)

03august_03
Lillemor hilser på Emil :) OK – jeg ER innhabil, men synes hun er et svært vakkert hoppeføll :):):)

Annelise

5 kommentarer:

Julie sa...

jeg er ikke innhabil og syns også eldjenta er veldig fin :D

Nevvi sa...

Helt enig. Hun er riktig så fin!

Her er den sjokoladebrune med vaniljesaus i halen jeg snakket om:
http://img.photobucket.com/albums/v249/frk.kaiza/Andre%20hester/31072009_sjokkis01_1_small.jpg

Hun har Lome Elden som farfar.

Annelise Wara sa...

Jøss - så fin den var da :) Helt ok om Eldjenta får samme farge gitt :) Hvem er dette da ? ...... nei da, jeg har aldri vært nysgjerrig jeg ....hehe

Nevvi sa...

Åring hvis mor er Brages farmor, så da finner du det vel ut (ikke fan av at alt kan googles så lett, så her går det i gåter :p). Bildet viser det egentlig ikke helt godt, for hun er skikkelig sjokoladebrun, særlig på beina.

Annelise Wara sa...

Tror jeg knekte gåten :-) Det er vel ingen tvil om at Lome Elden har nedarvet gener som gir litt spennende farger :)