tirsdag 25. august 2009

Hoppeflokk på Trøen :)

Sånn, da er alle damene på plass, og hjelpe meg for en flott gjeng som går ute på storbeitet på Trøen nå :) Travergutta Vinge Blessen og Pondus er “forvist” til paddock-liv igjen. Storbeitet som i sommer har vært delt opp i tre beiter, er nå åpnet opp til ett digert beite:) Rigeljenta og Eldjenta har gått der sammen med Bomle og Elvira en stund, og blitt en harmonisk liten flokk. I går kom to til, og da blir det liv og røre :)

Henta Varnes Pia (mora til Vinge Blessen) og hennes hoppeføll Lykke Pia R.M.G (eies av Jo Leirfall begge to) i går. Vi har leid Pia for for en sessong, og hun er i likehet med Rigeljenta satt inn med Spikeld. Så nå får Varnes Pia dele stall med sin førstefødte sønn til neste jul sånn ca :) og vi får (om alt går bra !!) to flotte Spikeld avkom neste sommer.

hoppene-25aug_01
Over; Her har vi akkurat sluppet nykomlingene; Varnes Pia og Lykke Pia. Rigeljenta går sammen Eldjenta i bakgrunnen, og later som ingenting.

hoppene-25aug_02
Rigeljenta klarer å kontrollere sin nysgjerrighet, i motsetning til shettisene. De to kom løpende, og var svært så nysgjerrige på de to nye damene.

hoppene-25aug_03
De to små henger etter som et radarpar, og har såååå lyst å hilse. Varnes Pia finner gresset spennede, mens Lykke Pia hele tiden følger med de to små og  lurer på hva de har fore ?

hoppene-25aug_04
Så ser det jammen meg ut som Bromle har fått enda en liten beundrer :)

hoppene-25aug_06
I motsetning til sin mor, klarer ikke Eldjenta styre sin nysgjerrighet, hun har stått og fulgt meg på trygg avstand, men tilslutt blir fristelsen så stor, hun må bort å hilsen hun også:

hoppene-25aug_05
Over; “Tittei, jeg er Eldjenta – hvem er dere ? “

hoppene-25aug_07
Så liker jeg godt å sprette litt – blir du med ?

hoppene-25aug_08
Så løper de litt sammen de to unge pikene, og tester litt grenser og prøver å finne ut av hverandre :)

hoppene-25aug_09
Eldjenta show’er litt rundt. Shettisene er slitne og har gått over til gresset igjen. Og fremdeles har ikke Rigeljenta vist de to nykommlingene noen som helst interesse. Hun overser dem totalt lenge, står i bakrunnen med rumpa til, men så har hun fått nok;

hoppene-25aug_10
Hun tar en liten rundte å setter på plass skapet, forteller hele flokken hvem som er sjefen på Trøen, og så tar hun med Eldjenta til motsatt side av beite. Nok er nok, nå er det slutt på leiken og lillemor må lydig bli med mutter’n å markere hvem som bestemmer :)

hoppene-25aug_11
Varnes Pia er i likhet med sin sønn lav i rang. Hun tok hintet fort, og Rigeljenta trengte ikke anstrenge seg veldig for å vise hvem som bestemmer.

Resten av dagen tusla de litt i hver sin ende av beitet. Småjentene tok i blant turen til “midten” og ropte litt på hverandre, mens mødrene holdt litt avstand. Heldivis er ikke Varnes Pia av det samme dominante slaget som Rigeljenta, så det tar nok ikke mange dagene før hele flokken tusler sammen.

Annelise

Ingen kommentarer: