fredag 11. september 2009

Pondus på rett vei :)

I går tok vi turen til Arne Nilsen igjen for ei ny økt på Leangen. Akkurat 14 dager siden sist, og i mellomtia har vi satt på et par bakbeins belegg i trening, ellers stort sett brukt tia i bakkene nedi Hjelpdalen. Pondus trava tidvis pent sist. I går trava han stort sett pent hele tia :)

Travet fløt mye lettere, og gutten tok en 1000 m på 1.58. Omlag 15 – 20 sek bedre enn for 14 dager siden, så vi kan trygt si det går det rette veien.

Gutten er stor og lang i kroppen, har lange bein og et veldig langt steg. Han trenger nok enda mere styrketrening og muskler for å klare å holde seg i et slikt langt trav. Ett år med systematisk trening har i aller høyeste grad puffet gutten i riktig retning, men en såpass stor hest som Pondus ser ut til å bli, trenger nok en enda skikkelig vinter med masse trening før han er klar for løp.

Slik ståa er pr i dag, er mønstringsløp innen for rekkevidde, og det hadde vært ok å fått gjort unne det før vinterbane og pigg sesongen setter inn. Kusken var i allefall svært blid og positiv etter treningsøkta, fikk også tilbakemelding om at gutten var blitt så snill, og der er jeg svært så enig ja . Pondus har utviklet seg veldig fint i sommer og er en blid, glad og positiv hest. Veldig trivelig hest å trene for humøret hans er alltid på topp :) Ikke noe å si på hans innsats i treninga nei !!

2009-10sept-pondus_01

Her er de under varming. Pondus er i ferd med å sette vinterpels, og blir nesten svart på ryggen, og lysebrun under….rare gutte .

Annelise

Ingen kommentarer: