tirsdag 15. september 2009

To drektige damer :)

Tusler fredlig rundt på Trøen og storkoser seg i sola. Endelig fikk vi et opphold i regnet, og damene har nytt sola og varmen i dag slik damer flest gjør;

2009-rigeljenta-15sept_03

Så er det slått fast at begge to er drektige. Rigeljenta ble etter to misslykkede forsøk på sæd fra Tangen Scott, satt inn med Spikeld; og full klaff. Hun har termin 22 juni neste sommer, men pleier å føde en uke eller to før termin. Eldjenta kom etter 10 måneder og 20 dager. Om dette svangerskapet forløper likedan, blir det fødsel på bursdagen til Pondus; 12 juni 2010!

Varnes Pia gikk veldig lenge sist, men vi har vel nesten fått lovnad fra veterinær medisinsk hold (hehe), om at hopper som settes inn seint i sessongen pleier å justere seg inn, og føder som regel tidligere enn termin. Tja, så får vi se da om det blir sommerføll eller høstføll på Pia neste år? Vi får håpe de har rett, og at føllet kommer i juli en gang, sist i juli er vel et realistisk håp. Innrømmer gjerne at jeg helst skulle hatt ut folen i juni, litt seint med juliføll, men var ikke noe vi kunne rå over. Pia er også satt inn med Spikeld.

I dag har damene bare kosa seg;

2009-rigeljenta-15sept_01
Over er Rigeljenta i gang med middagen, godt “marinert” med gjørme på baken !

2009-v-pia-15sept_03
Varnes Pia tusler fredlig rundt på beitet, og ser ganske godt ut nå :) Hun er mye mindre enn Rigeljenta, ikke rart Vinge Blessen er str; ponni (147 på manken han). Spikeld er stor, så jeg håper og tror føllet som kommer neste sommer blir str; hest .

2009-v-pia-15sept_01

2009-v-pia-15sept_02

2009-rigeljenta-15sept_02
Rigeljenta holder seg veldig godt. Hun har digert jur, og Eldjenta får nok mat (!!), og enda har ikke mor vist noen tegn til å bli tynn nei. Tvert i mot gitt! Hun er så flott om dagen at det er en fryd.

Ingen tvil om at hoppeflokken trives godt om dagen. Bromle og Elvira er flyttet til “avd. Grethe Rhode” de hehe! Har ikke godt av all maten som serveres på hoppebeitet om dagen. På Trøen har vi en til som hører til i samme avdeling, og til vinteren er det store muligheter for at Vinge Blessen får dele luftegård med sine to små venner.

Annelise

ps – feil dato på alle bildene …hehe, skal være sept !!

Ingen kommentarer: