søndag 1. november 2009

Så ble det November :)

Dagene flyr fort i sol og flott høstvær. Pondus hadde jeg planer om å ta med på Leangen sist uke, men det ble det ikke tid til. I stedet fikk vi ei flott treningsøkt på lokalbanen sammen Høiby Balder (med Joar) og Husankongen (med Harald). Ikke så ofte vi trener sammen andre hester, så denne økta ble nok like fin og viktig som ei økt på Leangen ville ha vært. Vi jogga rolig “tempo"-trening”, og bytta litt på å ha Pondus i midten, og i innerspor. Han jobba nok best i innersporet – i midten ble det for mye med en hest på hver side gitt ;-) Han streva litt med å holde øye på BEGGE to SAMTIDIG :) Etter noen runder i oppvarmingtempo, fikk de strekke ut litt, og travet fløt bra !!
2009-31okt-pondus_01
I går ble det ei vanlig økt i bakkene rundt stallen for Pondus. I strålende sol fikk vi en flott dag oppe på Trøen, i motsetning til de nede på flata: tåka lå tykk over Stjørdal i går gitt!
Rigeljenta:
2009-30okt-jenta_01
Ser uforskammet fin ut om dagen. I bra hold, og blank og fin i pelsen. Selv om begge hoppene har vært atskilt fra småjentene sine i 14 dager nå, har hun ikke logget helt av morsrollen enda. Varnes Pia har et mye mere avslappa forhold til pia si, men så lenge hoppeføllene står på “nerbeite” om dagen, går det greit, de har slutta å rope på hverandre.
nerbeitet-26okt2009_01
 For ei uke siden flytta jeg “småflokken” (ponniene + hoppeføllene) nede på “nerbeitet”. Der har det grodd fint til etter beitesesongen, og masse gress og kvitst og kvast å tygge på.
nerbeitet-26okt2009_05
Det er mer ulendt der nede, og de får fin trening i bakkene småjentene, i bakgrunnen skimtes stallen på toppen av kneika;
2009-30okt-nerbeitet_01
Så blir de så sosiale :) Når jeg tusler nedpå for å se til “småflokken” min, drukner jeg nesten i søte føll ;-)
2009-30okt-nerbeitet_02
Et forsøk på selvportrett …. hehe.
Lykkepia drar heim;
Litt trist, mest for Eldjenta, at bestevenninna Lykkepia flytta heim idag. Nå har det vært avtalen hele tiden at hun skulle tilbake til eier og oppdretter etter avvenning. Men de ble nok begge litt overrasket i formiddag, over at de ikke skulle ut sammen og leke som vanlig. Nå har heldigvis Eldjenta to lekekompiser i shettisene, spesielt Bromle hiver seg med i leiken som en ungfole! Men i dag var dagen, og Vinge Blessen tok oppdraget og fulgte lillesøster heim igjen;
2009-1nov-blessen_01 2009-1nov-blessen_02
 Siden det bare er en spasertur på ca 3 km over, ble det en tusletur sammen storebroren, sikkert like greit det når alternativet er en litt lengre kjøretur i henger alene. Jørgen var med og sammen tusla vi stien gjennom marka. Takk for besøket og lykke til videre Lykkepia :)
Annelise

Ingen kommentarer: