fredag 11. desember 2009

En anelse vinter :)

Mens vi i fjor hadde god gammeldags vinter fra og med november, har det vært smått med snø i år. Nede på flata i Stjørdal er det svært lite som minner om jul og vinter, men oppe i høyde har det fram til nå vært ganske så fint faktisk. I skrivende stund sitter jeg å hører på regnet, og har et bittelite håp om at det kommer som snø i høyden …. vi får se :)

På grunn av snø, har vi hatt fine treningsforhold på Trøen. Pondus er “satt i vintertrening” som det så fint heter ;-) Og skal nå bare trene … trene og atter trene i vinter. Masse mengdetrening, og styrketrening skal forberede gutten for de store løpene i 2010. Vel, vi får se. Så stor om Pondus er, trenger han nok litt tid på å “sette seg” i kroppen, og bli sterk nok til å bære sitt lange steg og lange bein. Han skal få en vinter på seg, og neste mål er godkjent prøveløp før 1.mai 2010.

2009-pondus-9des_01
På bildet over trener vi på de litt primitive tømmerveiene forbi Beistadmoen. Sommerstid er det kun mulig å trene der i tørre perioder, for regn gjør “offroad-sporet” sleipt og glatt. Nå som barfrost og snø har kommet i høyden, er det prima forhold. Pondus liker å gå på tur i skogen, og jobber ivrig og glad i marka.

2009-smaa-9des_01
Småflokken må også trimme litt :-) Ridebanen ble skrapa, og dermed ble det prima muligheter for å trene de små som :-) Slapp Bromle, Elvira og Eldjenta på ridenbanen, og jammen ble det “ørne-børne-shokkahara-flikk-flakk”. Hadde bare med mobilen, så “glede-kromspring” klarte ikke mobilen å fange, men her står flokken og puster ut etter ei aktiv økt med løping og bukking :)

2009-smaa-9des_02
I går skulle Vinge Blessen få ei skikkelig økt, den siste harde økta før løp på mandagen (og huttemeg-tu for et hard løp vi har meldt gutten i :). På flata var det barfrost, og jeg var forbered på å ta med gutten en tur til Leangen for en en skikkelig “lungeblåser”. Vel, ikke nødvendig!! Det er prima treningsforhold på lokalbanen, skikkelig vinterbane, og flott underlag for hestebein.

Vi kjørte over, og traff bl.a Trollmix som skal ut i samme løpet. De fikk blåse noen runder sammen, og jammen er Trollmix i knallform, blir hard å slå han på mandag. Blessen er også i god form, men har kun et løp i kroppen, så vi får helle litt is i magen. Mandagen etter har han et langt bedre løp, det er steng på 350.000,- og med ca 330.000,- på bok hos ‘Vingle’  blir han godt meldt (og slipper bl.a. å løpe mot Trollmix;-). På bildet over har vi kommet tilbake etter ei fin økt på lokalbanen, og blir møtt at velkomstkomité :)

Annelise

5 kommentarer:

Nevvi sa...

Ja hvor stor er egentlig Pondus nå? Har han bikka 1,60? Misunnelig på vinterbane altså...

Annelise Wara sa...

Du trenger ikke være misunnelig...... det regner ute nå, og skal fortsette med det i helga..... :-/ hehe.

Pondus er nok sikker ikke blitt 1.60 nei, har ikke målt han på ei stund. Sist jeg målte var han ca 1.55, og jeg tror ikke han har vokst så mye mere i høyden. Han er jo betydelig større enn Vinge Blessen, som bare er 147cm, og mora hans er like lita. Eldjenta er faktisk snart like høy på rumpa som Vinge Blessen, men er ekstremt overbygget bak for tia. Nå må hun vokse litt i framparten for å se bedre ut ;-)

Klara sa...

Alt for lenge siden jeg har vært innom her nå. Men utrolig koselig å bare sitte å oppdatere seg på hestene dine og hvordan det hele går. Innlegget om hvordan det hele har gått til med Moe Odin var veldig spennende å lese. Og det blir mye å følge med på fremover.

Annelise Wara sa...

Hei Klara, hyggelig at du stikker innom bloggen min innimellom ;-)

Ja, dette med Moe Odin er en hyggelig historie, spesielt når den ender så godt som den gjorde for meg. Monica har ei yngre hoppe enn meg, og jeg er derfor VELDIG glad for at jeg fikk denne plassen til våren. Rigeljenta blir 19 år over nyttår, så det sier seg selv at hun ikke varer evig for oss. Er jeg skikkelig heldig nå, får vi ett velskapt føll etter Spikeld til våren, og Moe Odin neste sommer, og om det kommer flere vil tiden vise. Har ikke tenkt å "tyne" gamlemor til bristepunktet, men pr i dag stråler hun både som drektig og mor, og jeg håper hun holder seg godt og vil stråle noen år til :)

Klem til deg :)

http://heleneexx.blogg.no sa...

Heisann!
Wow så utrolig nydelige hester!^^