fredag 18. desember 2009

Sprettkaldt !!

Det skifter fort i Trøndelag. I helga regna all snøen bort, og natt til tirsdag slo det om været, fra regn og noen varmegrader, ble det plutselig veldig kaldt. Ikke så lett å trene hest når alt fryser til betong. Heldigvis har vi stubbåkrene på flata, der er det ikke så ille. På onsdagen fikk Vinge Blessen lufte seg litt der, og maken til overskudds energi. Han har ikke tatt seg ut i gjørma på Leangen nei. Så full av futt og guffe, at ridning plutselig ble litt “risikosport”. Egentlig bare et godt tegn, nå må vel formen til gutten snart være på plass, slik at det blir litt resultater på banen også ?

I går var det Pondus sin tur. Tusla ned til flata med gutten. Han er heit og tildels skvetten, noen bilder kan passere uten særlig reaksjon, mens andre er farlige. Jeg kjører midt i veien på de smale grusveiene, og inn til siden når bilene har dempa farta. Da går det stort sett bra, og Pondus må jo bare lære seg å tåle dette. Nede på flata fikk han jogge litt på stubbåkrene han også. Med litt tung vogn, og en del rullemotstand, fikk han fin trening:

2009-17des-pondus_01
Det er såpass flatt og fint, at selv med barfrost går det å trene litt på jordene.

Iskaldt var det riktinok, og på vei opp til stallen må jeg bare hoppe ut av vogna når vi er nesten framme og gå de siste bakkene så jeg får liv i mine speika tær!!

2009-17des-pondus_02
Pondus synes vel også det er helt greit at kjærringa går for egen maskin opp siste kneika. Han har jobba bra, og det er rimfrost på gutten. Brrrr…… skikkelig kald treningsøkt!

2009-17des-pondus_03
Men se hvem som går ute på beite og koser seg :) Småflokken v/Bromle, Elvira og Eldjenta nyter livets glade dager på “beite”. Ikke akkurat mye som minner om jul, men hestene synes det er greit. Det har hele storbeitet for seg selv nå den lille flokken. Alle “skillene” er tatt vekk, og de kan tusle og løpe så masse de vil. Pondus titter litt missunnelig på de små som koser seg :)

Ingen kommentarer: