mandag 7. desember 2009

Topp tur :)

I både konkret og overført betydning ! Marthe og jeg har snakka om å ri opp til Koksåsen med Varnes Pia og Vinge Blessen tidligere i høst. Men siden det bokstavelig talt ER en topp tur, så måtte vi vente til Pia hadde fått trent seg opp litt først. Marthe har ridd Pia i hele høst nå, og bygget henne opp sakte men sikkert. Nå fant vi ut at formen var såpass at det ikke skulle by på problemer for den gamle fine damen.

Turen gikk fra stallen på Trøen som ligger ca 155 meter over havet, ned til flata (10 – 15 moh), og opp til “sukkertoppen” Koksåsen som rager ca 215 moh. Skikkelig klatretur, for fra flata ser Koksåsen slik ut;

2009-9des-flata_01
Bildet over er tatt fra en treningstur på stubb-åkrene tidligere i høst, og den toppen i bakgrunnen er Koksåsen !

Det tar ca en halvtime og skritte helt ned til E14, hvor vi tar av oppover og oppover. På veien ned traver vi litt på flatene for å varme opp hestene til klatreturen, så går stien sikk sakk oppover og oppover og oppover. Vi stopper flere ganger for Pia sin del, slik at hun ikke klatrer på seg melkesyre. Vinge Blessen er sprek, og synes det er kjempegøy med klatretur i marka.

Her har vi stoppet ved ei lita hytte/rasteplass som jeg trodde het Berrihytta, men en turgåer vi traff kaldte den Vidarbu. Her må jeg jammen sjekke ut, for jeg må jo ha rett navn på plassen ;-)

pia-koksaasen-6des2009_01
Vi tar en pustepause og nyter utsikten, den er fantastisk (bak trærne) !!

Vi tusler helt opp til toppen, for derifra kan vi faktisk se “tilbake” til Beistadgrenda og stallen (som er den røde låven vi skimter i det fjerne for de med skarpt syn !!):

pia-koksaasen-6des2009_02

Og komme seg opp er en ting, ned er nesten værre :-) Nå var det godt føre, og denne turen egner seg bare når en har godt feste. Vi var litt redd det skulle være klabb-føre, slik at vi måtte droppe toppen, men heldvis var det ikke det. For Vinge Blessen er dette en fin liten trimtur, for Varnes Pia var det skikkelig sprekt gjort. Hun er i likhet med Rigeljenta født i 1991, så de er ikke noen ungsauer lengre de to damene :)

Annelise

Ingen kommentarer: