onsdag 16. desember 2009

Travløp i gjørmehav ….

Så har Vinge Blessen vært å streva litt i gjørma på Leangen …. :-/ Og det ble ikke akkurat suksess. Han var vel tøft meldt, men av erfaring vet vi han trenger noen løp i kroppen for å finne tilbake til formen…. og da kan vi ikke sitte hjemme å vente. Det var akkurat det samme i fjor, da starta han høst sesongen med en serie nuller før det løsnet på nyåret. Vi håper det løsner snart….

Både Solhus og Blekkan kjørte andre hester, og det ble Odd Arne Kjøsnes i sulkyen denne gangen. Det var en sprint (1640m), for hester under 550.000,- voltestart, og 20m tillegg ved 325.000. Dårlig meldt, for det ble tillegg. Vinge Blessen fikk en dårlig start, og havnet bak, der liker han seg ikke. Gutten MÅ fram i “krigen” for å ta i. Bakerst i feltet logger han av, og jogger med.

Banen var DÅRLIG! Etter en lengre frostperiode ble det 8 varmegrader og REGN REGN og atter REGN . Blessen gikk i nest siste løpet, og det minnet mere om en “potitåker” enn travebane. Vi er nok bortskjemt med rimelig god bane på Leangen, heldigvis ikke ofte den er så sølete som sist mandag. For Vinge Blessen er gjørmebane en direkte ulempe. Han har et svært langt steg, og mister kraft/spenst totalt i gjørma. Han jogga i mål som en av de siste hestene gitt. Dagens vinner ble Trons Pila (etter Lome Elden), hun var suveren!

Men vi bretter opp ermene å prøver igjen. Førstkommende mandag skal Blessen ut i et mye bedre løp. Det er mellomdistanse, stengt på 350.000 (Blessen har ca 330.000), 20m tillegg v/200.000. Han møter mye enklere motstand (bortsett fra at Trons Pila og Jendor som ble 2.er sist er med…. ) men ellers er det et langt bedre løp på papiret. Denne gangen har vi fått Jomar Blekkan til å kuske, og han får vel beskjed om å kjøre gutten fram i “krigen” der han trives.

2009-14des-leangen_01
Her varmer jeg gutten, enda er vi relativt rene begge to….. det varte ikke lenge for å si det slik ;-) Da de kom tilbake til hesteringen etter løpet, var det 13 hel-grå ekvipasjer som kom, det var så vidt mulig å ane et bless under gjørma…. måtte granske hver og en for å finne Blessen gitt ;-)

Annelise

Ingen kommentarer: