mandag 4. januar 2010

Noe MÅ da være galt ?

Vinge Blessen er IKKE i form, rett og slett. Og formen er såpass dårlig, at noe MÅ være galt. Etter siste løp like før jul trava Blessen godt i ca 1000m, hesten forran fikk en galopp og Blessen ble dratt bakover i feltet – og dermed var det full stopp. Dagen etter tok vi med gutten til veterinær, bøyde opp alle ledd og tok en titt i halsen samtidig: ingen feil. En søm i tåa satt mulig litt “på grensen” og ble dratt ut. Etter dette har vi trent som normalt, og Blessen har vært fin i trening. Ikke sånn “full fres” – men helt ok.

I går red vi monteritt Blessen og jeg. Kom godt ut fra start, og hang med Gikling Gutten og Liv Pedersen (som vant løpet) i  ca 1000m – så var det full stopp. Fullstendig STOPP!!

Vår konklusjon så langt er at Vinge Blessen har bare blitt dårligere og dårligere etter vi starta løpsessongen sent i høst, og nå må vi “forske mere” hos veterinæren. Beintøyet er sjekka og funnet i orden, nå tar vi blodprøver, og muligens EKG. Siden vi har hatt snørr og hoste på stallen i høst, er vi litt redd Blessen har utvikla en hjertemuskelbetennelse. Vi tar blodprøver først av både Vinge Blessen og hoppene (pga aborten til Rigeljenta), så blir det mest sannsynlig en EKG etterpå.

Akk ja, det går opp og ned i travsporten, vi er definitivt på den nedre (nederste) siden nå !

Annelise

Ingen kommentarer: