søndag 10. januar 2010

Temming pågår :)

I helga har Eldjenta fått en skikkelig dose temming :) På lørdagen fikk hun møte skigåer for første gang, og søndagen ble hun tømkjørt ! Tipper det er ei lita prinsess som kommer til å sovne fort i halmen til natta ja :-)

I går var det fremdeles “bikkjekaldt”, men Marthe er så sprek og går på ski til stallen. Hun stilte frivillig opp som “farlig” skigåer, og ble sendt inn i luftegården til Eldjenta og shettisene. Og jo da, DET var fryktelig skummelt. Eldjenta sprang rundt men høy haleføring ei stund, før hun roa seg og fant ut det ikke var sååååå veldig farlig alikevel:

I dag kom endelig det milde været yr.no har lovet oss lenge, og tempraturen sank til ca –10 i løpet av dagen, nesten vår i lufta . Jørgen og Emil var med opp i stallen i dag, og etter stalljobbinga var unnagjort, lånte vi travsela til Bromle (som nesten er for lita alerede !!) og tømkjørte Eldjenta for første gang. Har ikke vent henne til bitt og hodelag enda, så vi satte tømmene i grima, og satsa på at det funka :)

2010-10jan-tomkjoring_01
Her tusler vi avgårde, med Jørgen som støttekontakt “der framme”. Halereima er for kort, så den fikk vi uansett ikke hatt på i dag, men sele på for første gang er i og for seg mer enn nok for den lille bestemte frøkna :)

Vi tusla ned til snuplassen i Hjelpdalen, der prøvde vi litt alene tuppa og jeg. Ikke like lett å gå når en ikke har en stor og trygg rygg å “dilte etter”. Men om litt forsto Eldjenta hva dette gikk ut på, og vi fikk snudd og vendt, og gått mange fine 8-tall på snuplassen:

2010-10jan-tomkjoring_02
På bilde over har vi gått alene ett stykke etter veien, snudd og er på vei tilbake til snuplassen. Der blir det litt 8-tall og volter:

Hun var rett og slett bare superflink i dag. Har vilje av stål denne frøkna, men lærer fort, og vi kom i grunnen lengre enn planlagt i dag. Vi avslutter etter denne videosnutten (joda, man får ikke mere morro enn hva man lager selv ;-) hehe, og tusler tilbake. Hun jogga avgårde med meg “på slep”. Ikke noe å si på framdriften der i gården. Hun vet hva hun vil, og gikk fort og bestemt hjem med toppa ører. Dampa svette alle tre da vi kom til stallen, og der fikk Jørgen raspa litt høver før hun fikk ut å løpe sammen shettisene.

Gleder meg alerede til neste tømkjørings økt med Eldjenta :)

Annelise

2 kommentarer:

BenteB sa...

Kjempeflink! Jeg gleder meg stort til å komme i gang med Bregoen jeg også!

Tøft å se at hun beholder den lyse halen forresten :)

Annelise Wara sa...

Takk ! :) Jo, halen er relativt lys enda, pussige gener fra pappa'n dette ;-) Du har jo egentlig kommet mye lengre enn med når det gjelder sånn "div-temming", trygghet og sosialisering etc. Der har jeg litt å hente. Jobber enda med borrelås-lyden, den er FARLIG (hilsen Eldjenta) Hun reagerer som hun får elektriske støt av lyden..... og jeg holder på hver kveld.... God bedring til deg, håper du snart kommer deg ut av sykehuset !