mandag 4. januar 2010

Trist avslutning på 2009.

På årets siste dag kastet Rigeljenta sin lille Spikeldsønn etter knapt halvgått svangerskap. Hadde akkurat satt ut hestene, og var i ferd med å servere lunch ute da Rigeljenta legger seg ned og aborterer….. Sad. Veldig trist !! Vi vet ikke hvorfor, men jeg spekulerer MASSE på dette, og håper virkelig ikke dette skylles abortvirus. Er redd for Varnes Pia og hennes svangerskap nå. Får bare krysse fingre og håpe dette var et uhell (navlestreng i knipe etc) og ikke det fryktet herpesviruset som gjør at hopper kaster sine føll. Kommer til å ta blodprøver her nå, de kan mulig gi svar (titer på antistoffer mot herpesvirus).

Heldigvis ser det ut til at Rigeljenta takler dette mye bedre enn meg. Hun har ingen tegn til noen som helst sykdom, frisk og rask, spiser og drikker godt og lever videre som ingenting har hendt. Hun fikk ha sitt nyfødte foster inne i luftegården til hun selv fant ut det ikke var liv. Til og begynne med viste hun interesse, slikket den lille og ville ha den på beina. Men etter en stund ga hun opp. Hun dyttet til meg et par ganger også, mere som hun ville ha hjelp.

Har tatt noen bilder av den lille hingsten, de ligger på en lukket mappe på “fotobøtta”, passordet er “hingsten” for de av dere som har lyst å se (>>link). Viser fosteret inne i posen sin, og etter jeg åpna posen for å se om det var noe galt med fosteret. Det var veldig snurr på navlen rundt hodet og frambeina til fosteret, noe som vises tydelig på de bildene tatt mens folen lå i posen enda. Håper DET er årsaken til den triste aborten.

Nå får vi bare stelle godt med Rigeljenta og Varnes Pia framover, og krysse fingerene for at Pia beholder sitt føll, og at Rigeljenta bærer fram et flott Moe Odin føll til oss neste sommer.

Annelise

Ingen kommentarer: