tirsdag 2. februar 2010

Da er vi i gang igjen :)

2010-01feb-pondus_01
Sånn, da ble det endelig ei treningsøkt på Pondus igjen, og det tror jeg gutten satte stor pris på (jeg også!!). I stålende vintervær kjørte vi en relativt lett tur i går, og det var overskudds energi å spore hos gutten gitt ;-)

Før helga var veterinær Lise en tur innom å titta i halsen på gutten, og der var det hovent i de øvre deler av luftveiene. Noe jeg forsåvidt viste siden lyfene har vært tydelig hovne ei stund. Det så ellers veldig fint ut, ikke slim og guffe lengre ned, men tydelig sår øverst i halsen. Siden det har vært antydning til feber (en halvgrad over normalen enkelte dager), og det faktum at halsvontet har vært der en liten stund, ble Pondus satt på en antibiotika kur. Det hjelp ! For i løpet av helga har lynfeme gått tilbake til normal størrelse, og Pondus har nesten “tatt av” på vei inn og ut av luftegården. Sprek ja !!

Vi fikk klarsignal fra veterinær om å starte på med noen rolige turer, og i går fikk Pondus endelig ut å trekke vogn igjen. Han strutter av energi og treningslyst, og jeg må slite litt for å holde han “på bakken”….. Han var klar for en skikkelig lungeblåser gutten, men det var IKKE jeg …hehe. Vi får ta noe rolige turer en ukes tid og vurdere formen underveis, men det blir IKKE noe hardkjør for gutten har vært stabilt frisk  ei stund!

2010-blessen-31jan_01

Også Vinge Blessen har fått en bitteliten tusletur i helga. Jørgen synes synd på gutten som bare skal stå å hvile seg i luftegård. Så i helga tusla de en liten tur sammen :) Det er helt tydelig at Blessen er på bedringens vei ! Matlysten er virkelig kommet tilbake, og han spiser godt (velg godt….) og det begynner å vises….. Om akkurat 2 uker skal han inn til ny EKG, det hadde vært utrolig godt å fått med seg en FRISK meldt hest hjem da !

Det er mye som tyder på at en rekordfuktig høst, fulgt av en rekordkald vinter, har vært tøft for hestene. Hører om hoste og snørr flere på flere staller nå, så vi har ikke vært alene om de virusene og basseluskene. Det er fremdeles kaldt, men stor forskjell på minus 25 og minus 10 – 15 grader. Håper været holder seg stabilt kaldt og fint framover nå, så kan det bli vår “over natta” i mars :)

Annelise

Ingen kommentarer: