onsdag 3. februar 2010

Damenes dag i går :)

I går var det tid for litt ekstra pleie til to av stallens gamle damer :) “Av-bamsing” pågår for fulle mugger, og begge fikk en skikkelig omgang med kosten! Skulle nesten spart litt av pelsen, og lagt den ut til småfuglene når det er tid for redebygging, må da bli godt redefyll av deilig hestepels ? ;-). Rigeljenta har masse som skal av, Varnes Pia her alerede fått av seg mye av vinterfrakken, Marthe har jobba bra med den! Etter litt avbamsing, fikk Rigeljenta ut i sola uten teppe på, for litt ekstra rulling og kos i sola;

2010-jenta-2feb_01
Over; “brunst-testing” pågår hehe. Ser ut som det er begynnende brunst på gang, men det er for lite futt enda til av gammelvallaken skal reagere…. usj tenker damen, og tusler videre;

2010-jenta-2feb_02

Hun ser godt ut gamlemor, i godt humør, og godt hold. Ser ikke ut som hun lider noe etter aborten. Håper på en tidlig vår, og en tidlig innsiminering av Moe Odin, så vi får tidlig vårføll neste år (gleder meg allerede– blir det en svart hingst mon tro ?? ;-).

2010-jenta-2feb_03
Det er enda litt igjen av den mørke vinterpelsen, men om en måneds tid tenker jeg damen er full av “epler”, før hun inntar sin lyse sommerpels.

Snakk om deilig vintervær !!! Stabilt flott – rett og slett!!

2010-pia-2feb_01
Så er det Varnes Pia sin tur til litt “av-bamsing” – der er det ikke så masse igjen, og hun skraper litt utolmodig på stallgulvet og vil UT hun også. Så aner vi en liten mage gitt :) *HÅPE – HÅPE* den holder seg der til det plopper ut ei fin lita hoppe (eller mini-vinge-bless – bare det kommer et føll!!).

2010-pia-2feb_02

Siden Varnes Pia har kasta mesteparten av vinterpelsen alerede, får hun ikke ut uten teppe på hun enda, må bli litt varmere i været først. Men hun koser seg åpenbart i sola (med sin indianer-sveis…..!).

2010-pia-2feb_03
Det bæres ut noen liter varmt vann om dagen !! Men hestene er flinke til å drikke, og jeg trenger ikke trene på Sats eller Spenst eller hva det no heter…..

Det beste av alt, dette stabile fine vinterværet skal vist bare vare og vare ….. så GODT :)

Annelise

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kor fin Varnes Pia ha blitt :)

Annelise Wara sa...

Takk for det, hun koser seg som drektig (det gjør jeg også ....!)