tirsdag 9. februar 2010

Den store “snø-ned-dagen” :)

Det var i går det! Da fikk vi en skikkelig dose snø gitt. Det har vært så stabil og fin vinter, at en dag med snø får vi tåle (lett å si i skrivende stund, når himmelen i dag er blå, og sola skinner :-).
08feb-pondus-blessen_01
Men hestene kan ikke stå inne å “sture” av den grunn. Pondus og Vinge Blessen koser seg ute, ikledd tykke vinterdresser ;-) Selv om vi har satt opp “dobbel-gate” med påler, klarer gutta å strekke hals og leike “grime-leiken” (til min store fortvilelse, for det er snart ikke hele grimer igjen, må shoppe inn et nytt lager…..).
pondus-blessen-8feb_01
pondus-blessen-8feb_02
Mens gutta utøver sin favorittsyssel i luftegården, har Eldjenta helt andre gjøremål på dagsorden;
08feb-eldjenta_01
Det er tid for en skikkelig “rullings” – noe gutta får med seg :-)
Etter at Blessen har fått nok av Pondus, er det Bromle som får leike litt grime-leik;
08feb-bromle-blessen_01
Har stokka om litt på hestene i luftegården nå. Vinge Blessen har i sin hvileperiode delt luftegård med mora si. Det har gått greit det så lenge Blessen har vært syk. Varnes Pia skal spise så masse som mulig, og har hatt stort sett helt fri tilgang til grovfôr ute. Det går ikke lengre for Blessen…. Han er helt klart på bedringens vei, om ikke “frisk-som-en-fisk”, for han har spist på seg noen kg for mye gitt…..
Rigeljenta ikke har så lyst å dele luftegård med noen (hun er bare SÅ dominant, så hun får stå i egen luftegård både av hensyn til egen velvære, OG andre hester ;-). De har gått sammen på beite, og i høst damene, men da Rigeljenta kasta føllet flytta jeg Varnes Pia over til Blessen pga redsel for abortvirus. Nå som Rigeljenta har nytt alenelivet i egen luftegård en periode, sa hun tydelig fra da jeg prøvde å sette inn Pia igjen. Vi lot det være for å si det slik….. Så nå får Rigeljenta kose seg alene, til hun skal til insiminering i vår.
Stallens Avd Grete Roede; består nå av Vinge Blessen, Bromle og Elvira :) De har alle tre lett for å legge på seg, og av praktiske grunner er det greit at de tre deler luftegård nå. Nå er Blessen og Bromle gode venner også, og leiker godt sammen, så jeg tipper trekløveret bare koser seg (selv om de får maten i tilveide posjoner ….. bare ).
Eldjenta og Varnes Pia deler luftegård nå, de har begge bare godt av masse masse grovfôr, og får spise så masse de vil. Satte de sammen i går, og siden Eldjenta tydeligvis husker at Varnes Pia også er avshoppe, prøvde hun å lette på dekkenet å se om det var noen dråper tilgjengelig. Vel – det var slettes ikke populært, Varnes Pia var tydelig på at “der hadde hun ingenting å gjøre gitt”.
Snedig :) Uansett, i dag skinner sola fra en blå himmel, og jeg gleder meg til å kjøre en flott tur med Pondus :)
Annelise

Ingen kommentarer: