mandag 8. februar 2010

Tusleturer :) og litt tøffere trening !!

Både Vinge Blessen og Eldjenta har fått litt tusleturer :) Og dermed blir det fin trim på meg og Jørgen ;-) Formen til Blessen ser bra ut, han er definitivt mye bedre, og Jørgen tusler litt gåturer med gutten for at det ikke skal bli så kjedelig med BARE paddockliv Wink. Har så smått planer om å skritte gutten litt under sal også. Ser at aktivitets nivået i luftegården er økende, og da er det kanskje like greit at han får skritta noen turer i marka med meg på ryggen. Om ei uke er det tid for ny EKG av hjertet hans, og jeg håper virkelig det er helt fint da !!

2010-blessen-jorgen-6feb_01

Her kommer gutta tilbake fra en liten tusletur, Blessen har endog prøvd seg på et par “hyss” på turen, hadde lyst å stikke og løpe en skikkelig “shokka-hara” runde han Tongue out, men Jørgen klarte å stoppe gutten fra slike kromspring; det er ikke lov riktig enda !!

2010-4feb-jenta_01
Lille frøken har fått seg en tur til med sele på, og nå er hun blitt så flink at slike turer er bare “pease of cake” hihi. Vi trener enda litt på start og stopp, og start-knappen virker fremdeles MYE bedre enn stopp-knappen, men hun stopper når hun får beskjed om det:

2010-4feb-jenta_03
Her stopper vi på en tilfeldig plass i veien, prøver å stoppe “både her og der” og ikke ha slike faste stopp-steder. Hun skal i grunnen stoppe og STÅÅÅ akkurat der JEG bestemmer, enkelt og greit. Hun begynner å bli riktig så flink nå !!

2010-4feb-jenta_02
Så trener vi litt på å stå bundet til veggen. Nå har hun lært at det å være bundet – betyr at man faktisk sitter FAST, og her tester hun bittelitt; sitter jeg fast ? Ja, og da står hun. For meg er det utrolig viktig at hester kan stå bundet. Sleit en del meg Vinge Blessen i starten, han røska seg løs fra enhver grime og kjetting, tok laaang tid å plukke av gutten slike unoter. Da er det bedre å lære dem dette mens de er så små/lette at grimer (og nakke!!) ikke ødelegges.

Eldjenta er blitt så flink nå, at det er snart på tide å introdusere henne for vogn. Tenkte å bruke Vinge Blessen til det; han skal få lære Jenta at en speedcart er en helt naturlig forlengese av hesten Peace Sign.  Hun skal få være med Blessen noen turer på tamp før hun selv skal spennes for :)

Pondus; er ENDELIG kvitt hosten sin :) Lymfene i halsen er ikke hovne lengre, og feberen (eller kroppstemperaturen) har stabilisert seg der den skal være !!! Nå øker vi sakte men sikkert treningsdosene, og går inn i mengdetreningsperioden! Var ute på ei litt tøffere økt i går, kjørte ned til E14 og opp igjen. Tok oss god tid, brukte en times tid på turen, og jeg merker at formen er litt “slappere” enn før disse virusene inntok halsen hans. Men det tar nok ikke lang tid å hente inn det tapte, så godt grunntrent som han er :)

Annelise

Ingen kommentarer: