tirsdag 30. mars 2010

Sprang konkunkurranse, galoppinvervaller og prøveløp :-)

Jepp, det har vært travle dager på hestefronten (som normalt mao ). Line og Yellow har innledet sesongen med stevne (Distrikts stevne, Norges serien) på Bratsberg. Fredagen deltok de i 90 cm og lørdag 95cm lag. Jeg stilte som sjåfør på lørdag og fikk tatt noen bilder fra oppvarmingen. Selve stevne skulle på video (selv om jeg hadde mest lyst til å bruke mitt fotoapparat :-).

2010-28mars-gul_01
Vinter på hell, og en smule sørpete. Trøsten får være at snøen forsvinner. Line saler på gutten for dagens konkurranse.

2010-28mars-gul_02
En glad og fornøyd ekvipasje skal ut å kose :)

2010-28mars-gul_04
Og kun et sprangbilde fra oppvarmingen før videokamera måtte “til pers”. De fullførte begge dagene fint. Fredag feilfri omgang og omhopping. Lørdag ble det to riv, luftige svev, men slappe bakføtter feide ned et par bommer. Det er lenge siden de har vært i aksjon på sprangbanen, så Line var fornøyd med gjennomføringen. Yellow er en nervøs og “kikkete” hest, men vokser med oppgavene og er på riktig vei :)

Blessen og Eldjenta:

Siden vi starta ut veeeldig tidlig lørdags morgen, var jeg hjemme i rett tid, og fikk trent Vinge Blessen og Eldjenta en tur. Jørgen og Emil hadde vært stallgutter fra morgenen av, og jeg kom til ferdig stelt stall og hester, og gå rett til påseling (luxus !! :-)

2010-blessen-jenta_01
Blessen er en stødig og styrbar hest, og synes det er veldig trivelig å ha med Eldjenta på tur. Hun er snart like stor som Blessen, og har allerede utviklet ett enormt konkurranse instinkt når vi trener galoppintervaller på denne måten. Dette er en dame med bein i nesa ( !) og fart i kroppen :)

2010-blessen-jenta_02
Her tusler vi avgårde, og det er vel ingen tvil om at hun er like høy, om ikke hakket høyere, enn Vinge Blessen på rumpa. Hun er langbeint og slank, en lekker dame rett og slett (og jeg er da ikke inhabil i det hele tatt…. .

En liten snutt fra intervallene. I en relativt kort motbakke “slipper” jeg hestene for “fri fart”, og har kontroll siden det går oppover og de blir slitne på toppen :-) På videoen er Eldjenta litt “bakpå” pga fotografen og bilen som står parkert i grøftekanten, de var ikke der på første intervallet ….wow så skummelt :-)

2010-blessen-jenta_03
Og med påskesol i ryggen tusler vi ned for et siste drag i bakken.

Prøveløp for Pondus.

2010-29mars-pondus_01
Bildet over fra varmingen.

Etter en økt på Leangen med Arne Nilsen sist torsdag skulle Pondus ut å gå prøveløp på mandagen (i går). Jeg har vel uttrykt min bekymring for Pondus sitt váre og nervøse gemytt tidligere, og i går fikk han løpet sitt spolert av nerver! Han mangler trening i felt, og fra startspor 5 i volta av 6 hester, kokte det over for gutten. Han spratt fra rolig jogg til galopp i det starten gikk, og kusken (Arne Nilsen) hadde problem med å få gutten på beina igjen. I løpet av de første 200 – 300 meter var han såvidt nede i trav at par ganger for andre galopper og “krumspring” i feltet” skremte gutten over i galopp igjen. 

Når Arne Nilsen endelig hadde fått gutten i trav, spratt han over tvert speaker kom på lufte (“første 500 m osv). Lyden var grell og høy i går, og Pondus skvatt over nok en gang da speaker annonserte “første 1000”.  Når Pondus endelig “fant beina sine” igjen gikk det fort i travet, og til tross for mange galopper (og disk) kom han i mål samtidig med hester som travet 1.50. Gutten har kapasitet i bøtter og spann, men pr i dag mye nerver, og trenger MASSE trening i felt for å lære seg å takle dette. Ellers hang han litt på høyre tom, så vi får ta en sjekk og se om det sitter i kne/kode/andre ledd, eller muskulært. Hesten er stor, og at han ømmer seg litt “her eller der” er ikke unaturlig. Vårens “store mål” er et godkjent prøveløp før 1.mai.

Annelise

2 kommentarer:

Asbjørg sa...

Artig å lese bloggen din! Line&Yellow ser som vanlig smashing ut, og jeg synst du er sporty som rir galoppintervaller med håndhest:o) Får håpe Pondus finner ut at travløp ikke er skummelt, så det blir godkjent prøveløp snart:) God påske!

Annelise Wara sa...

Koselig å høre :-) Yellow er riktig så fin for tiden, og jeg vil tro det blir flere stevner framover på dem :) Gleder meg til utesessongen starter, og det blir mulig å ta "hoppe-bilder" på utebanen med sol og blå himmel ;-)

Blessen er godt vant til å ha med håndhest, da jeg hadde Flyvert var det ganske så normalt. Har også prøvd med Pondus, men det var ikke like vellykket; slike unge hingstebasser har en tendens til å steile for mye, og DET er ikke noe særlig. Det ble med det ene forsøket. Eldjenta er passe stri, men i motbakkene nedenfor stallen går det kjempefint. De storkoser seg begge hestene.

Ja, og Pondus stakkar var ikke helt i slaget i går. Får håpe det blir bedre resultat neste gang vi prøver ;-)