tirsdag 2. mars 2010

Stabil og flott vinter :)

Gir supre treningsforhold. Etter en periode med litt (for) mange kuldegrader er det nå blitt nesten vår i lufta :) Og vi skriver mars – er ikke det første vårmåned da ? (eller siste vintermåned i det minste ;-)

2010-28feb-pondus_01
Bedre enn dette kan det da ikke bli ? Pondus står å slapper av og lader batterier til ei skikkelig økt i bakkene. Har hatt en litt tøffere treningsperiode nå, men i denne uka skal vi ta det litt pent igjen. Han skal få riste litt laus, og tatt seg igjen. Skal ut å kjøre, men det blir bare “koseturer” og luftegård denne uka, før vi legger inn en ny litt tøff periode igjen. Han har ikke trent noe hurtig siden mønstringsløpet, men jeg håper og tror vi får tatt noen turer i slutten av mars. Blir spennende å se hvordan vintertreningen slår ut i hurtigarbeid ?? Hadde håpet å få kjørt noen rutineløp med han før prøveløp i april, men det ser ikke ut til at det blir noe slikt på Leangen med det første (kanskje jeg må ringe å purre??).

Også Vinge Blessen trener meget bra for tia :) Det er en helt annen futt i gutten nå, og i går prøvde jeg meg på galopp intervaller! Og Tjo-Og-Hei kor det gikk :) Snakk om happy og fresh hest !! Eldjenta fikk være med oppvarminga. Tok henne med på tamp ned til flata, så jogga vi opp sammen. Eller jogga og jogga fru blom! De “øste opp”hverandre, og de sista flatene lå vi “skinnflat” i full galopp. Snakk om konkurranse lysten liten frøken!! Og Vinge Blessen “ga jernet” og vel så det…. kunne jo ikke la denne lille tøtta fly i fra ham :) "Red heim Eldjenta og tok noen galoppintervaller i Hjelpdalen med Blessen, han er FIN for tiden :)

Her står vi og skal gjøre oss klar for ei fin økt ute, hun er nesten like høy som Blessen på rumpa nå (men litt overbygget enda):

2010-1mars-jenta_01

Røyting på gang, har børsta av litt, og ser “opp” på lillepia mi. Hun står rolig så lenge hun har full oppmerksomhet, men sjekk video nedefor …!! Jeg har brukt noen få minutter på å ha på sal på Blessen, og det er jeg lita tøtte som synes ting går for seint ja:

Jaja, vi får håpe hun vil bruke all sin energi og stayervilje på travbanen i framtia, da kan vi få det morro ;-)

Annelise

2 kommentarer:

Klara sa...

Mars er første vårmåned!!! Jippi!! Galoppintervaller høres kjmepegøy ut.

Annelise Wara sa...

JA - vi sier det: våren har starta :) I dag er det hele 5 varmegrader, og det drypper fra tak og fuglene synger. Virkelig godt ute nå, og jeg ønsker våren velkommen :)

Galoppintervaller med en opplagt Vinge Blessen er ganske moro. Liten hest med digert steg, og faktisk ganske rund og fin 3-takts galopp. Ikke sånn flat "traver galopp". Han er fryktelig sprek for tia, full av overskudd. Gleder meg til han skal ut i konkurrere på travbanen igjen, håper han kommer tilbake "med STIL" :)