mandag 26. april 2010

I vogn for 2. gang :)

I helga fikk Eldjenta en liten tur i Speedcarten for 2.gang i sitt liv, og som første gangen, gikk dette strålende. I går satt jeg meg i vogna (kan jo risikere å bli veldig sprek om jeg skal gå så masse ;-), og Eldjenta reagerte ovehode ikke noe på å ha kusk der bak.

Marte kom en tur for å hilse på Varnes Pia, og ble med som fotograf på turen. Hun har ikke sett Eldjenta siden januar ca, og var overrasket over hvor stor hun var blitt (og ikke minst hvor STOR Pia har blitt).

Vi tusla forbi nabogården som var i full sving med vedkapping. Traktor og stor vedklyver, ikke noe problem for Eldjenta. Hadde forventa mere nerver, men nei, hun reagerte ikke på alle disse skumle lydene. Utrolig bra, har så ufattelig mye å si at de blir temt og sosialisert mens de er små, det betaler seg virkelig !!

2010-eldjenta-vogn-25april_
Her er vi på vei opp til snuplassen i Hjelpdalen. Eldjenta går med raske og bestemte skritt og toppa ører. Hun storkoste seg på turen !

2010-eldjenta-vogn-25april2
Hun lærte alerede på første turen for 3 uker siden og flytte beina sidelengs ved snuing. Også denne gangen gikk det helt smertefritt, og vendte om på snuplassen som ei gammelmærr og stoppa etterpå for å få ROS :)

2010-eldjenta-vogn-25april3
Stiller seg opp, klar til å ta imot en STOR dose ros :)

Vi fortsetter med småturer ned til Hjelpdalen i løpet av våren, ikke for treningen sin del, bare temming. Trening får hun når hun er med Vinge Blessen på galoppintervaller. Kjøring blir ikke trening før til høsten. Hun skal få løpe og herje som unger fleste i hele vår og sommer, så blir det gradvis trappet opp til systematisk trening i vogn på høsten :)

Annelise

2 kommentarer:

Sioux + Biloxi + elx sa...

For en herlig og flink frøken! *kjempeimponert*
Nevnte jeg pen? Peeen!

Min minste er også grundig sosialisert og har vært knallflink hittil, men nå har han brått en periode med MYE tinntallerkenøyne, snøftenese, høy haleføring og behov for å sitte i lomma. Håper det går over... :)

Annelise Wara sa...

Hei og takk for det :) For meg er Eldjenta penest i hele værden hihi, sånn heeelt objektivt sett selvsagt :)

Hehe, behov for å sitte i lomma *fnis*. Våre er skikkelig vår-yre for tia, tiltross for kaldeste april på 25 år. Mye snøft og bukkesprang, til og med på de to gamle damene, så jeg "skyller" på forventninger om vår og sommer. Satser på det går over her også, til laange late dager på sommerbeite når den tiden kommer.