fredag 2. april 2010

Spekulatoren på høygir …!

Det eneste sikre i travet er at før eller siden møter man motgang, skikkelig motgang, og det å tåle slike nedturer er en del av game’t som bare må tåles! Men nå har vi hatt motgang lenge nok, og skulle likt å blogge glade resultater fra årets påsketrav i Orkdalen, men den gang ei.

Vinge Blessen har siden han ble friskmeldt fra sin hjertemuskelbetennelse i høst, trent godt. Veldig godt faktisk! Kjører samme treningsopplegget som i fjor, da det var en GOD oppskrifte for Vinge Blessen den gangen. Nå funker det ikke, og noe er galt!

Vi har i løpet av det siste året sjekket beintøyte to ganger uten anmerkning, og vi er fremdeles rimelig sikre på at problemet ikke ligger der! Blessen er kattemyk i steget, perfekt balansert (noe vi ser på HD video-opptak av ham både i trening og løp). Hovene har aldri vært så perfekte og i så god stand som nå. Hesten er i godt hold, blank og fin i pelsen, og hans allmenntilstand er helt upåklagelig. Han trener godt, og pulsen under trening kan ikke indikere NOE galt, tvert i mot er gutten i god form.

MEN – han stopper totalt i banen. Sist i prøveløp (monteritt) og i går på Orkdalen etter drøye 1000 m. Blessen viser glede av å komme til travbanen, er tildels stri og ivrig i varming, men gir seg etter en og halv runde, som å slå av en bryter. Etter løpet er han pigg og fin, og klar for en ny treningsøkt, nesten litt stri i “nedjogging” – så han har overhode ikke tatt seg ut i løpet.

Formen i dagtidlig var upåklagelig, utålmodig etter å komme ut, spist opp maten sin og klar for ny dag ut ! Er det rart spekulatoren går på høygir ??

Av etiske grunner MÅ vi inn å sjekke hjertet igjen før nye oppgaver. Etter påske blir det ny EKG snarest, selv om hesten ikke virker syk på samme måte som i høst da han hadde hjertemuskelbetennelse. Så får vi ta det derifra, er hjertet ok, vet vi ikke hvor vi skal leite mere, hver flik av hesten er endevendt ….utenom den grå gele mellom øra .  Vinge Blessen har hatt svært så “tråkke” tendenser i banen tidligere, men i fjor var han stri og fasiten for våren var 3 første, 3 andre og 3  tredjeplasser på 15 starter. Nå står det bare 0’er i raden, og ingenting fungerer.

Jaja, det var et lite hjertesukk på en langfredag, solen skinner og det er vel best å komme seg ut å nyte himmelens store gule lykkepille ;-)

Ha en fortreffelig påske, Annelise :-)

2010-1april-orkdalen_01

Ingen kommentarer: