onsdag 14. april 2010

Store lille Eldjenta mi :)

Eller liten og liten, hun er vel egentlig litt stor, alderen tatt i betraktning. Nå her endelig det aller meste av snøen smeltet fra ridebanen, og i går fikk hun løpe litt og få ut masse overskuddsenergi på en litt blaut (men nesten snøfri!!) ridebane. DET var veldig populært. Får håpe sola tar litt tak i siste rest av snøen, og tørker opp banen litt, så det blir bedre for store og små med lopper i blodet og frese litt fra seg ;-)

Etter en liten videosnutt, fikk jeg tatt noen bilder med det lille “lomme-kamera”, og vist er hun ei vakker åringshoppe (og nei da…..jeg er slettes ikke inhabil….en total nøytral vurdering .

2010-13april_jenta_012010-13april_jenta_02

Så er det vel ingen tvil om hva hun skal bli når hun blir stor:

2010-13april_jenta_07

2010-13april_jenta_05

Om en drøy måned er hun akkurat ett år, og det er rart hvor fort dette året har gått. Om ikke lenge blir hun satt litt forsiktig, men systematisk i trening. Da er et bare å jobbe forsiktig og tålmodig med en framtidig karriere på travbanen som mål. Det er ei usedvanlig viljesterk og tøff lita frøken, men et tildels eksplosivt temperament. Ganske stor forskjell fra sin helbror på mange områder. De har nerver felles, begge er varé og redde alt nytt og fremmed. Men bortsett fra nerver er Pondus bare snill og grei, letthåndterlig og høflig. Mens Eldjenta har en tøffhet i seg som hingsten (heldigvis) ikke har. Spørs om dette gemyttet (fra mora) er noe som først og fremst preger hennes døtre (?), det er flere damer med bein i nesa i denne søskenflokken ! Men snille er de !!! utrolig snille, finnes ikke noe vont der overhode. Oppmerksomme, nysgjerrige, og en stayer-evne utenom det normale!

Til tross for tildels kraftig vind fikk Pondus en fin treningstur i bakkene i går. Vi kom oss forbi vedstabler med blafrende presenning helt greit. Denne vedstabelen til nabo’n har vært en stor, psykisk utfordring for Pondus lenge (spesielt når det blåser), men det kommer seg, sakte men sikkert. I går var han riktig så flink. Han var ivrig og full av treningslyst, så prøveløpet hadde på ingen måte slitt ut gutten !

I dag er det korte galopp intervaller for Vinge Blessen på programmet. Siste treningsøkt før lokalkjøring til helga. Målet for lørdagens løp mer å holde i gang gutten fra 1200 – 1500 m…. det er der han har lært seg at det er helt ok å stoppe…. ! En litt smart og bedagelig gammelvallak ? hehe JA !! Nå som jeg vet at hjertet er friskt, kan jeg med god samvittighet gi han klar beskjed om at “nå er det slutt på dette tullet” – så får vi se om han tenner til og løper til mål. Beste måten å holde i gang gutten på er vel bare å dra han ut et spor og legge han i angrep. Han liker i konkurrere, og kjeder seg litt i rygg, så vi får se om strategien min vil fungere ?

Men nå er det hestetrening på programmet, av med PC’n og på med stalltøy :)

Annelise

Ingen kommentarer: