lørdag 15. mai 2010

De første turene :)

Etter en velfortjent fridag etter lang reise, har Ardvinna nå fått to rolige “trenings” turer …. eller “bli-kjent-turer”. En i går, og en i dag. I går red jeg en liten tur over til travbanen, og kjente litt på steget hennes. Jogga et par runder i rolig trav, og slapp henne litt på et par langsider. Hun har et STORT trav, og er veldig framover ute å være stri. Det er skikkelig “kliv” i steget, og jeg vil tro at når denne damen får litt mere muskler og litt bedre kondis kan det faktisk gå litt unna :)

2010-14mai-ardvinna_01
Ardvinna har nok hatt godt av ridetreningen hos sine tidligere eiere, og kjennes myk og fin ut, klokkeren i travet :) Når det gjelder kondis er det nok noe å hente, men det skulle bare mangle når hun overhode ikke har vært i vogn eller hatt noe som ligner på hurtig-arbeid på flere måneder. Vi red på tur alene, og det var helt uproblematisk. Møtte biler, sykler, barnevogner mm …. helt uten å le’e på et øre ;-)

I dag kjørte vi en tur over skogen sammen Jørgen og Vinge Blessen.

2010-15mai_01

Det var ikke noe problem å bette henne fast i kroken på veggen, godt temt denne damen. Vinge Blessen kan dette “i søvne” og det er greit å ha med en stødig gammel-vallak på den første kjøreturen.

Vi tusla skogen over til lokalbanen;

2010-15mai_02
En liten tur på knappe 3km. Stort sett flatt, med noen små kneiker her og der. En smule “off-road” men helt ok for stødige hester. La på ei slagreim siden jeg aldri har kjørt henne før, bare sånn for sikker hets skyld.

2010-15mai_03

Ardvinna er diger i forhold til Vinge Blessen, men bildet her lyver en smule. Men, – jeg må få tatt et bilde av de to, side ved side bakfra….. Etter Ardvinna kom til Trøen er det mere som om Vinge Blessen “går i ett med” shettisene der oppe ;-)

2010-15mai_04
Etter treningsturen fant vi ut at Blessen og Ardvinna skulle få dele luftegård. Litt skeptisk var Jørgen, fullstendig uten grunn … hehe. Tvert vi satt dem sammen, delte de vannbøtte, og etterpå spiste de av samme samme haugen med høy, selv om vi hadde lagt ut en til hver. Hvem av de som har tatt rangen aner jeg ikke, de gikk sammen som verdens beste venner fra første sekund. Makan til harmoni, nesten som et gammelt ektepar :)

Vinge Blessen fikk ei litt kvassere økt på lokalbanen i dag, noen kjappe “speeder” for å få litt luft i lungene. Han skal ute å gå løp igjen på tirsdagen, lunchtrav og sprint. Er spent på psyken til gutten. Fysisk er han veldig godt forberedt, han er i svært god form for tia. Men så får vi se hvordan hodet fungerer i løps-sammenheng. Det er autostart, og han har spor 10 bak bilen. Klarer han å ta med en premie hjem er vi godt fornøyd med “comeback’et” til gutten :)

Annelise

1 kommentar:

Vardvinni, Spinnvinna og Iselin sa...

*Smiler* :)

Ardvinna har stått bundet til en rød låvevegg fra ganske tidlig av, så det var ikke overraskende at det gikk finfint. Hun ser bra stor ut sammen med Blessen, og det er supert at de er så gode venner allerede! Hun er en veldig sosial og hyggelig hest, godt sosialisert i flokk med hester og ponnier fra hun var få dager gammel.

Lykke til med løpet til Blessen! :)