fredag 11. juni 2010

Beitetid for hele flokken :)

Deilige sommerdager, samt det faktum av Vinge Blessen ikke er helt “tipp topp” gjorde at hele flokken fikk ut på beite mandag 7 juni. Hadde planer om å holde de to traverne i “paddock-liv” noen uker til, men de ble skrinlagt etter siste løpet. Ardvinna treners systematisk for trav, i håp om en startklar hest fra høsten av, og får nyte en sommer på gress ved siden av all styrketreningen. Elvira har gått til og fra gress/luftegård helt til nå, og har berget veldig bra med hensyn til vårgresset :) Også Bromle har så langt sluppet unna sin intense ‘man og halekløe’, det gjelder å ta de rette hensyn, så berger de nøysomme shettisene for sine “ponniplager” .

Veldig deilig å ha 7 stk hest som kan gå sammen på ett digert beite :) Har åpnet opp til “ner-beitet” nå, og snart inkluderes det siste beitet på oversiden også (må repareres litt etter en lang vinter under snø ;-) - men da blir det digert beite med skog og bakker og gress-sletter på hele flokken :-) Praktisk !!

På mandagen blir Vinge Blessen sin videre karriere bestemt; han skal da inn for en siste EKG sjekk. ER det myokardit’en som er kommet tilbake, blir det et framtidig liv som pensjonist/onkel og turkamerat for Jørgen og andre voksne cowboy’er som liker offroad markaturer :) OM det viser seg å “bare” skylles en virus-infeksjon, får han kose seg på beite og med fjellturer i sommer, så blir det trav fra høsten igjen. Mandagen har vi svaret!

Varnes Pia er nå straks inne i sin siste måned som drektig, og det er jammen bra, for hun er tung og diger. Jeg gjentar til det kjedsommelige; STORGLEDER meg til føllet kommer :)

Og Rigeljenta er forhåpentligvis OGSÅ drektig :) Skal inn til sjekk om en uke, og DET blir spennende !!

Har tatt vanvittig masse bilder av gjengen, så mye at jeg har lagt de ut på et eget album >> HER

Og noen smakebiter nedenfor;

beite-10juni_06 beite-10juni_01

beite-10juni_02

beite-10juni_03

beite-10juni_04

beite-10juni_05

beite-10juni_07

Til slutt en liten video som jeg tok etter trening av Ardvinna i går. Nydusjet og fin kommer hun ut til de andre. Masse gress – men damen ruller seg i sand ….. :-/ blir så lekker så ;-)

2 kommentarer:

Fuglis sa...

Hvordan gikk det med Blessen og sjekken i går?

Annelise Wara sa...

Det ble påvist forandringer i hjertet igjen - så det er mye som tyder på at hjertemuskelbetennelse er tilbake :( Jørgen driver å sjekker litt med fagfolk på veterinær høyskolen, for å høre om det betyr kroken på døra for videre trav.... Uansett blir det beiteliv i sommer nå, og mest sannsynlig hobbyhest, kosegutt, "onkel" og storebror fra høsten av. Meget viktige oppgaver det også ;-)