tirsdag 15. juni 2010

Førtidspensjonist Vinge Blessen ?

Tja, det er mye som tyder på at det går denne veien nå …. ! Var på hesteklinikken en tur i går for ny EKG, og den var ikke helt ren og pen … . Nå er heldigvis Hjertemuskelbetennelse (Myokarditt) en relativt sjelden sykdom på hest (og mennersker for den saks skyld), så det finnes ikke så mye forskning og vitenskap og forholde seg til. Men i følge veterinærene vi drøfter dette med, blir de fleste hester friske etter en slik infeksjon i hjertemuskelen. Betennelsen kan skyldes virus eller bakterier, giftstoffer (toksiner) eller autoimmune reaksjoner - det vil si at kroppen utvikler antistoffer som angriper hjertemuskulaturen. Tilstanden fører til nedsatt funksjon av hjertet. For Vinge Blessen sin del startet det med et uskyldig forkjølelsesvirus i høst.

Han fikk hvile og ble erklært frisk, to ganger faktisk, for jeg var redd for tilbakefall. Vel, i går var EKG’n relativt tydelig, kurvene var ikke slik de skulle være, og mye tyder på at det er tilbakefall hos Vinge Blessen :(

Det å legge løpsskoene på hylla for godt sitter langt inne. Mange tanker surrer rundt i topplokket; “kanskje kan han blir 100% igjen – men laaang hvile ??? “ osv. osv…. Vi venter på utskrift av journalen, så får vi diskutere resultatene med fagfolk på Veterinærøyskolen i Oslo.

Men helt sikkert er det i allefall at i sommer blir det ferie på gutten, beite og kos. Storebror blir han snart også – og det er en viktig oppgave han får ta på seg med stor omsorg . Så får vi overlate til fagfolk å vurdere EKG resultater og videre karriære for gutten.

2010-21mai-blessen_01

Får satse på at sommeren kommer med litt (mere) varme enn vi har hatt hittil, slik at det blir flere dager i sola for hestene :)

Annelise

4 kommentarer:

Klara sa...

Det var jo ikke sånn det skulle være.. Får håpe sommeren og beite gjør godt, så får avgjørelsen tas når den tid kommer om hvor løps skoene skal plasseres.

Annelise Wara sa...

Nei, det var litt nedtur dette :( NÅ var jeg forberedt på dårlig resultat av EKG, for Blessen sin almentilstand har vært dårlig. Han har rett og slett vært "futt-laus" den siste tiden, tydelig at det var noe som ikke var som det skulle.

Vi får bruke sommeren på dette, og håpe på noe fornuftig svar fra ekspertisen... så får vi se hvor løps-skoa havner til slutt ;-)

Vardvinni, Spinnvinna og Iselin sa...

Trist...

Annelise Wara sa...

Ja, det er trist å måtte pensjonere en gutt som ellers er superfrisk og fin .... bortsett fra hjertet da. Han har aldri vært så fin i beina før, hover og ledd og resten av kroppen er helt tipp topp. Han strutta av løpslyst og energi i comeback løpet sitt, og gikk sitt 3. raskeste løp i karriæren - "bare" 12 år gammel.

Men - mye tyder på at belastningen ble for stor til hjertet.... så da sier det seg vel selv. Har ikke fått journalen enda, og fått diskutert det med ekspertene enda. Men vi er innstilt på at han blir førtidspensjonist nå.... dessverre :(