onsdag 9. juni 2010

Legges løpsskoene på hylla ??

Tja, det spørs om vi ikke gjør det nå. Får ta en ny EKG før endelig beslutning taes, men magefølelsen er ikke god, og jeg frykter at hjertemuskelbetennelsen til Vinge Blessen har blomstret opp igjen :( .

Etter en fantastisk vårsessong 2009, hvor han gikk 15 løp fra januar til og med juni, med 3 førsteplasser, 3 andreplasser og 3  tredjeplasser (9 gang på trillelen på 15 løp), og plassering i fire løp til, og totalt 123.000,- kroner tjent på 6 månder, samt ny rekord på 1.24.9 (!!),  bestemte vi oss for å gi gutten en velfortjent sommer på beite :)

På høsten 2009 slet vi med virus på stallen, og det er nok mest sannsynlig årsaken til av Blessen utviklet myokarditt (hjertemuskelbetennelse). Det ble en lang og tung høst, med mange turer til veterinæren før vi endelig fant ut hvor problemet satt (sjekka tenner, sjekka beintøy, sjekka hals – alt uten anmerkninger) I januar tok vi EKG – som viste myokarditt. Det ble 6 ukers hvile, og ny EKG den 16 februar, at da ble gutten friskmeldt :) Hurra ! Vi starta på opptrening, forsiktig, men jeg sleit litt med en uvillig gutt, blitt lat av hvilen sin han :) Den 22 mars gikk Blessen et monteprøveløp med Trude, og det var full stopp i siste svingen, men de fikk da karret seg over målstreken innenfor tidskravet, men jeg var bekymret for gutten. Den 7 april var vi inne og friskmeldte gutten nok en gang! Og da kunne jeg med god samvittighet “pushe” gutten litt mere i trening. Det hjalp!

Vinge Blessen gjorde et superflott comeback på travbanen 18 mai, og travet sitt 3.beste løp noen sinne i karriæren; fikk en flott 6.plass i et tøft løp på tiden 1.26.2 :) Optimismen og gleden var STOR !!

Men akk hvor lenge var Adam i paradiset ? fire dager etter løpet står Vinge Blessen med over 40 i feber, og frustrasjonen er stor. Vi tar det med ro, og måler feber, venter med trening til gutten har vært feberfri en ukes tid. Håper og tror det “bare” er et lite virus igjen, men sannsynligheten for at det skylles hjertemuskelbetennelse er vel dessverre stor (kan vi si i ettertid ….!).

Vinge Blessen stiller til start igjen 7 juni, har et fint løp på papiret, og får et fint løp av kusken også, men stopper totalt i siste sving, og spaserer over målstreken. Vi drar rett på klinikken og lyser halsen, helt fin; ikke noe gørr der i det hele tatt.

2010-blessen-07juni_01
(Bildet over er tatt etter en runde, Blessen (nr 13) ligger i 3.par utvendig, og alt ser lovende ut).

Dagen etter tar jeg gutten ut på ridebanen for å “riste-laus” litt; det er bittelitt futt i 5 min;

2010-blessen-08juni_03
Så går lufta totalt ut av gutten :(

2010-blessen-08juni_02
Normalt er han ganske så hoppende og glad “dagen derpå” – liker å sprette litt rundt på ridebanen og rista laus, men ikke nå. Han var sliten, og tom, og jeg putta på et regndekken og slapp han i luftegård, da la han seg ned og lå hele formiddagen ….. det er slettes ikke normalt for gutten :(

2010-blessen-08juni_01

Så da spørs det kjære Vinge Kar, om du ikke har gjort ditt siste toto-løp?. Vi har prøvd, gutten kom tilbake og viste hvilke farts ressurser som bor i han, men mye tyder på at hjertet ikke tålte dette (?). Vi får avvente konklusjonen til ny EKG, men magefølelsen er ikke god, så jeg tror vel mest på at det blir pensjonist tilværelse på heltid for Blessen nå. Trist konklusjon, for beintøy og resten av kroppen har aldri vært i så god skikk. Hovene er prima !! aldri vært så fin i høver og beintøy gutten. Kattemyk og fin i steget, ingen ting å sette fingren på, bortsett fra hjertet…. det viktigste av alt !

Jaja, i går kveld slapp jeg Ardvinna og Blessen ut på beite til resten av gjengen, og det satte de veldig pris på. Får ta med meg et fotoapparat i dag, og ta bilder av glade hester på beite :)

Annelise

Ingen kommentarer: