tirsdag 8. juni 2010

Rigeljenta hjemme igjen :)

Sånn, da er gamlemor på plass igjen, etter å ha “date’et” veterinæren på Lauvåsen ;-) Hun er nå satt inn med Moe Odin, og om knappe 16 dager skal hun tilbake for en aldri så liten graviditets sjekk :-P Hadde vært utrolig greit om hun tok seg på første egget i år, da blir det tidlig føll neste år, og jeg slipper å gå en hel (veldig laaaang) vår å vente.

rigeljenta-4juni_03
Hun ser så godt ut gamlemor, har skiftet ut sin mørke vinterpels med lysebrun sommerpels. Etter at hun kastet sin lille Spikeld-hingst i vinter, “logga” hun veldig “på” Eldjenta igjen. Jeg skilte dem i oktober 2009, prøvde å ha dem sammen et par ganger i løpet av vinteren, men måtte bare gi opp for Rigeljenta syntes det var helt ok at Eldjenta dia henne. DET passa ikke meg likegodt.

Nå kan de endelig gå sammen igjen. Var litt spent da jeg slapp Rigeljenta ut på beitet, men nå var det IKKE like populært med “die-barn” lengre;  heldigvis!! Eldjenta ble helt satt ut stakker; “hva gjør mutter’n ?? jager meg ? altså meg ???? “ Hun er stadig innom å prøver å snike til seg en skvett, men Rigeljenta er nok like sta som sin datter, for det går ikke lengre!

pia-eldjenta-jenta-4juni_03
Så nå tusler de sammen i fred og harmoni, Varne Pia til venstre, og Rigeljenta til høyre, Eldjenta i midten!  Shettisene er ute litt sammen med damene, men går ikke fulltid på gress enda da vårgresset er litt for tøft for en nøysom liten ponni.

pia-eldjenta-4juni_01
Eldjenta søker trøst hos “tante” Varnes Pia,  …. som snart sprekker ! Og enda er det en måned igjen :-o !!

pia-eldjenta-4juni_02
Og trøst får hun :) Nå går det sammen alle tre, med shettisene innom litt – og er en fredlig og harmonisk liten flokk. Vinge Blessen og Ardvinna skal snart få ut litt på gress de også, skal få noen tilmålte timer denne uka, etter løpet i kveld ! Jepp, Vinge Blessen skal på Leangen å lufte seg litt; spennende!!

Og helt tilslutt; >> HER ligger en mengde bilder fra vår lokalkjøring i helga! Sol og flott vær, masse jobb, men veldig hyggelig.

Annelise

1 kommentar:

Kvalvik sa...

Oj, Varnes Pia har blitt stoor ja:) Håpe for hennes del at hu føde litt før tia:)