torsdag 29. juli 2010

Ei lita “fnutte-guri” ;-)

Så har hun blitt 10 dager gammel, og har ikke ligget på latsiden akkurat. Makan til propell av et føll vi har fått !!! Håper hun sparer på noe av kruttet til hun blir stor og skal bli traver ;-). På tirsdags kveld ble mor & datter kjørt til Hingstestasjon for å “date” Stjerne Faks (e. Järvsöfaks u. Vinter Stjerna e. Atom Vinter). Når tuppa vår er avvent skal mora tilbake til sin eier som skal ha neste års føll.

Onsdag formiddag ringer Marit Olsen og forteller at mærra er satt inn og kan hentes, jepp, hun har vært på stasjonen i drøye 12 timer…. her sto det egg klart etter læreboka !! Jeg syntes det var litt trist å sette igjen lillepia mi på hinstestasjonen tirsdags kvelden, og hadde et ørlite håp om å få dem hjemme igjen til helga. Vel, her gikk det unna, spørs om det ikke lages en ny liten propell her ;-)

I dag tok jeg med kamera og knipse vårt lille bøllefrø…. :

føll-29uli_01

Mor og datter koser seg sammen :)

føll-29uli_02 føll-29uli_04
Mora får litt kraftfôr, og den tomme bøtta er litt spennede ! Den går det kanskje å tygge på ??? …. eller hoppe på ?? …eller kanskje ligge på;

føll-29uli_03

“Nei, den var ikke god å ligge på, det er best jeg stanger den” tenker lillepia;

føll-29uli_05

Nei, bøtta ble vist litt kjedelig, hva nå ??

føll-29uli_06
Tid for å trene;

føll-29uli_07
Trener på å bli kenguru kanskje ??

føll-29uli_08
De har lange bakbein å sparke med :-)

føll-29uli_12
Blir sulten av å trene, må ha litt å spise også, tester mors meny :-)

føll-29uli_10
Et bittelite 5-minutt må man da vel kunne unne seg ?

føll-29uli_09
En liten “rullings” og jeg er klar for nye oppdrag :)

føll-29uli_13
Hallo mutter’n, se på meg !!

føll-29uli_14
Ok, jeg skal gi meg, må bare klø meg litt først !

føll-29uli_11
Og slik går nå dagene :-)

Det ser ut som Rigeljenta har logga litt av og mistet lysten på å stjele dette føllet, hun ser vel at denne lille frøkna kan bli litt strevsom ;-) . Varnes Pia skal få litt ro noen dager så den nye spiren fester seg, så kan de vel slippes sammen på storbeitet hele flokken. Lille “følle-bølle” kunne trenge flere hester å bryne seg på, og kanskje endogtil litt oppdragelse fra andre enn mor. Skal vel heller ikke se bort i fra at Varnes Pia også vil sette pris på litt avlastning.

Annelise

2 kommentarer:

Siri sa...

For en liten tøffing! Og for noen sprell :D Må være herlig å følge med henne hver dag.

Blir nok greit å få gå sammen med flere, ja. Mye som skal undersøkes og prøves av ei lita frøken.

Annelise Wara sa...

Ja, det er ei tøff lita frøken, med masse energi, veldig moro å følge med henne ja. Kommer til å åpne opp til resten av flokken nå, eneste grunnen til at de har gått alene mor & barn er at Rigeljenta er tom i år, og fikk VELDIG lyst på Pia sitt føll. Tror den lysten er redusert en smule nå, så da er det vel på tide å introdusere den lille propellen for flere leikekamerater ;-)