søndag 25. juli 2010

Ei skikkelig røverjente :)

Vårt lille navnløse hoppeføll er ei vital lita frøken, skikkelig propell, for å si det pent :) Bare to dager gammel holdt hun på å slite ut mora si på ridebanen, jammen er dette ei aktiv dame med masse futt & fart :)

Etter et par dager med alt for masse regn kom sola endelig tilbake, og det ble feiret med masse hoppe og sprell av lillepia på beitet. Rigeljenta er litt i overkant interresert i føllet til Varnes Pia, så jeg tørr ikke slippe mor og barn på det store beitet sammen resten av gjengen riktig enda. Har delt av og laget egen barselavdeling som de to får bruke litt de første ukene, så regner jeg med Rigeljenta mister interesse slik at alle kan gå sammen på det store beite om ikke lenge.

føll-23juli_01
Ikke noe å utsette på spensten her nei :-)

føll-23juli_02

Så løper hun avgårde i full fart;

føll-23juli_03

føll-23juli_04

føll-23juli_05

Hun ligger alerede i trening lillepia, og fortsetter hun slik lover det bra :-) hehe.

føll-25uli_01

Hun vokser for hver dag som går, og blir bare finere og finere :) Nå mangler vi bare et passende navn til “lillepia” vårres ;-)

Annelise

7 kommentarer:

Marianne sa...

Ordentlig flott lita frøken det der!

Navnforslag:
Vital Pia
Alda (nørrønt = edel/bølge)
Elida (norrønt = rask seiler/seiler med vinger)
Vakr (norrønt = pen/sunn) evt Vakrpia
Vina (norrønt = nordlig øy) evt Vinapia
Atea (plynesisk lysgud)
Indra (hindu, indisk torden og stormgud)
Marin (navn på vind fra middelhavet mot Frankrike)
Mistral (vind fra Frankrike mot middelhavet)
Vendavel (vind i Gibraltarstredet)
Renna/Rinna (nørrøn=løpe)

Annelise Wara sa...

TAKK :) Mange fine her. Vital har vi faktisk tenkt på, alle slike ord som beskriver ei lite lita "krutt-tønne" har vi leita opp. Så Vital Pia eller Vitalpia er med på lista :) Selv har jeg leita etter norrøne navn, eller andre slike tidligere guder som jeg ikke veit om. Ardvinna synes jeg er et flott navn, hun passer til å være en Keltisk skogsgudinne (tror det var keltisk ??) Så et like flott og kraftfullt navn kunne hun ha lillepia også. Så har vi tenkt på noe med Fager, for det ER hun virkelig ;-) Men takk for forslagene :-D

Nevvi sa...

For et vakkert hode!

Hva med Ronja ett eller annet? Siden det var en røver mener jeg. Ronjas mor het vel Lovis tror jeg? Også mulig å bruke. Ronja kan også skrives med i eller y. Ronjapia/Ronja Pia.

Annelise Wara sa...

Takk for det - og JA jeg er så enig ;-) hihi. Varnes Pia er ei flott hoppe, nett og fin i kroppen osv, men har arvet "ørne-nesa" til pappa'n sin (Lill Babsen). Vinge Blessen har ikke samme neseryggen, men rel stort hode og liten pannelugg (enda Pia er så hårfager). Spikeld har jo et skikkelig "røver-uttrykk" og masse man/pannelugg. Får lillepia samme "oppsynte" uttrykket som sin far, og like mye man/pannelugg som begge foreldrene, kunne hun rett og slett fått navnet; Ronja Røverdatter ;-) ....som er opptatt .... :-/ Men Ronja Pia er ikke dumt (eller Ronja Røverpia ??). Søstra fra i fjor heter Lykkepia. Hadde stjerna vært litt større kunne hun hete Stjernepia, men jeg er redd den er litt liten og kanskje ikke vil vises så godt som voksen (??).

Nevvi sa...

Stjerne er jo så kjeeeeeedelig (og jeg har en stjerne- og bruker det ALDRI).

Ronja Røverpia duger!

Marianne sa...

Her er en link til mange flotte irske, walisiske, gæliske og skotske gudinnenavn. http://www.goddess-guide.com/celtic-goddesses.html

Synes særlig Aveta (fertilitetsgudinne og gudinne for barn og jordmødre), Branwen (skjønnhestsgudinne), Coventina (gudinne over overflod og velstand) og Epona (beskytter av hester, esler og muldyr) var fine her.

Annelise Wara sa...

Takk igjen for nyttig link :) Her var det masse å dykke ned i. Vi må vel snart klare å finne et navn hele familien kan "leve med" :-)