fredag 23. juli 2010

Ei uke med Sunflower :-)

Da har hun vært her en hel uke, og det har vært en flott uke på mange måter. Vi har sittet føllvakt, OG fått føll, og det betyr samtidig at vi har vært MYE i stallen, og fått tid til å bli skikkelig kjent med Sunflower også. Jørgen kaller henne bare Becky, jeg kaller henne Solsikka, eller Sunflower …. kjært barn har mange navn :)

Før hun kom til oss har hun stått noen uker på Jarsberg travbane til innkjøring. Før vi satte henne i vogn her, ville vi gå turene først, tømkjøre. Både for at Sunflower skulle få bli litt “lokalkjent”, og får at vi skulle bli litt bedre kjent med Solsikka. Å tomkjøre på tur gikk utrolig greit! Dette har hun gjort før !!

2010-18juli-tur_01

2010-18juli-tur_02

Det var fryktelig varmt (godt og varmt!!), og det var noen “to-fotinger” som hadde behov for en kald dusj etter treningsturen gitt :) Sunflower gikk med raske og bestemte skritt, og virka ikke være spesielt redd noen ting :)

Så ble det et par kjøreturer sammen Vinge Blessen. Han er ferdig med sine obligatoriske 6 ukers total hvile, og får nå ut å tusle turer i vogn. Så han har alerede startet på et travelt liv som førtidspensjonist støttekontakt for stallens yngre garde ;-)

2010-20juli-tur_01
Her er han “master” for Sunflower, og viser (eller skulle vise….!!) hvordan man står bundet til veggen. Det dukket opp et øøøøørlite problem den dagen ….. !Det går mot høst, og bygdas store sønner (jeger bom’bom’er) hadde trenings-samling nede i dalen og skjøt på blink med skarpt. DET liker IKKE Vinge Blessen, lyden av rifle er skummel, og dermed byttet hestene rolle; Sunflower sto som støttekontakt for gammelvallaken….hehe. Hun reagerte ikke spesielt på dette hun :) Så tusla vi på en liten tur sammen, og Sunflower takla alt nytt med stoisk ro !! Snakk om å være kald i holdet sitt :-) !!

2010-20juli-tur_02
Jørgen er fornøyd med nyhesten og gammelhesten og kjærringa si ….hihi ! :)

Etter to turer sammen Vinge Blessen, kjørte vi alene den 3. dagen, også det uten problem. Vi møtte en elg i Hjelpdalen (som åpenbart ikke har fått med seg at jegerne i byda trener til jakta…..!!), og den var en smule skummel. Også kyrne til Torill nede på Byahaugen var litt skumle, de brune og svarte var sånn passe skumle, men den hvite var veeeldig skummel, hehe. Men bortsett fra det synes jeg Sunflower så langt viser et svært behagelig gemytt, kald i holdet og stødig dame. Møtte noen biler også, og det gikk helt greit, veldig fornøyd med å få nok en kald og stødig dame i trening :)

Annelise

2 kommentarer:

elx & co sa...

Herlig å lese - og se - at Solsikka er akkurat så perfekt for dere som jeg trodde hun skulle være. Du får klø henne litt fra meg (bringe, nakke, manke, rumpe - wherever, hun er like ukomplisert når det gjelder dette også) og hilse å si at "familien" og familien i Vestfold savner henne, men er glade for å høre at hun trives laaangt i nord ;)

Annelise Wara sa...

Det er ei utrolig flott og trivelig hoppe. Veldig snill og hyggelig på stall, står rolig under påseling, har ikke noe angst for å stå inne alene mens vi seler på :) Hun stortrivdes på tur sammen Vinge Blessen, og syntes naturlig nok det var litt mere skummelt alene. Stoppa en gang og ville snu da vi møtte hvit ku, men etter litt "proooing" og god'snakking, tusla hun forbi på "litt stive" bein ;-)

Vi har kommet veldig langt på ei lita uke synes jeg, var forberedt på å bruke litt lengre tid på kjøring på tur med støttekontakt. At vi allerede kan kjøre turer på egen hånd var i overkant av det jeg hadde håpet på forhånd :) Gleder meg til fortsettelsen :)