mandag 12. juli 2010

Repetisjon !! :-)

2010-11juli-eldjenta_01

Det er såpass lenge siden Eldjenta har blitt kjørt i vogn, at vi fant ut det var på tide med en aldri så liten repetisjon. To ganger tidligere har hun vært i vogn i vår før beiteslipp, og begge gangene har hun oppført seg eksemplarisk. I midten av mai fikk hun en liten hovbyll, som måtte ut og vekk før flere kjøreturer, dermed ble det en pause – som “bare gikk over” til beite-tid. Vel – en kan ikke ligge på latsiden selv om det er lange lyse sommernetter og hestene går ute 24/7 ;-)

Vi var uheldig med været på turen, fra sommersol og varme ble det plutselig masse vind – og ei skikkelig sommerskur. Var litt skeptisk pga vinden, men Eldjenta brydde seg ikke noe om vind og regn. Tusla avgårde som ei gammelmærr, og ser ut til å storkose seg på tur alene. Rigeljenta sto å hyla da vi kjørte avgårde, snakk om morsinstinkt. Hadde sikker vært mye enklere forholdet “mor-datter” om Rigeljenta ikke hadde kasta sitt føll i vinter. Godt hun er drektig nå, og får tidlig føll neste vår, satser på at hun logger av Eldjente ettersom magen vokser og hun kjenner nytt liv på gang...!!

Ellers er vi (jeg!!) veldig utålmodig å venter på at Varnes Pia sitt føll skal komme. Hun er stor og tung nå, og sukker tungt stakkar. Jeg klemmer og sjekker tidlig og seint, i håp om at vi snart går en fødsel i møte.

2010-09juli-pia_01

Ikke rart hun sukker stakkar, er så diger nå at jeg føler med henne ;-) Men for hver dag som går, nærmer vi oss unektelig en fødsel, og jeg som er så nysgjerrig på “hvem” som er der inne synes ventetiden er laaang…. ;-) Jeg krysser fingre og tær for at det blir følling denne uka :-)

Annelise

Ingen kommentarer: