tirsdag 20. juli 2010

Velkommen “LillePia” :)

Så kom hun endelig, føllet til Varnes Pia, kl 03:40 den 19.juni. Vi hadde føllvakt i stallen Jørgen og jeg, for Varnes Pia sto med silende jur og var klar til fødsel. Og endelig,  i grålysningen fant Pia ut at NÅ skulle den lille ut.

Fødsel gikk greit, og Pia fiksa alt selv. Spesielt å få med seg dette, og se hvor sterke instinkter de har hoppene. Nå er dette det syvende føllet Pia setter til verden, så hun er full av erfaring, men alikevel, utrolig rutinert og flink :) Etter “lillepia” kom ut, lå mor og slappet av i ca 10 minutter før hun reiste seg og navlestrengen røk:

føll-19juli_03
Enda mens hun var “halvveis” ute, kunne jeg konstantere at det ikke var noe bless og sokker på frambeina, og etter at hele LillePia var ute, så jeg at også bakbeina var uten “pynt”. Ei bittelita stjerne har hun i panna, ellers er hun brun. Pr i dag den samme brunfargen som mora har, men hvilen brunfarge som gjemmer seg bak føllpelsen gjennstår å se :) Kan hende hun blir like mørkebrun som sin far Spikeld ??

føll-19juli_06
Det tok ikke lang tid før hun var på beina, og etter litt leiting fant hun mor jur også:) Etter et par timer hadde hun både spist og hvilt litt, og så var hun klar for “nye oppdrag”. Nysgjerrig og trygg hilste hun på både meg og Jørgen, og var klar for å se hvilke uteområder vertskapet har å tilby ;-) Bare 2 timer gammel hoppet hun rundt i boksen, og vi fant ut at lillepia måtte få en tur på tunet og teste sine lange pipstilker;

føll-19juli_09
Så tidlig har jeg ikke tusla rundt på tunet på Trøen før ;-) Så så stolt Varnes Pia er, og så flott den lille pia er :) Står så rett og flott på sterke bein, skikkelig perfekt liten dame dette :)

føll-19juli_14
Etter en liten morgentur på tunet fikk de hvile noen timer i boksen mor og barn, og Jørgen og jeg stakk hjemmom og tok igjen et par av nattens tapte timer :) Så var vi klare for litt “hesting” igjen. Her er de ute i luftegården for første gang, drøye 12 timer gammel :)

føll-19juli_19
I går som i fjor ble en hestefødsel gjenstand for stor “ståhei” fra resten av flokken. ALLE hestene reagerer veldig på mor & barn, og følger nysgjerrige med på den nye lille verdensborgeren som har inntatt Trøen :) På bildet over står Vinge Blessen sammen med “kona si” Ardvinna og beunder lillesøster.

føll-19juli_15
Nydelig rødbrun farge på den lille damen, montro hvilken brunfarge hun får som stor ? Kanskje hun blir like rødbrun og flott stom storebror Vinge Blessen ? eller like mørkebrun som sin far??

føll-19juli_16
Og alle nye inntrykk må snuuuses skikkelig inn ;-)

føll-19juli_17

Så løper de avgårde mor og barn, endelig kom hun ut lillepia, vi har vente på deg :-)

Til slutt en liten videosnutt av mor & barn;

Annelise
ps – til tross for føllvakt mm har traverdamene (Ardvinna & Sunflower) fått sin daglige dose trening, oppfølger kommer ;-)

3 kommentarer:

Sioux + Biloxi + elx sa...

Gratulerer med et perfekt og velskapt vidunder!

Annelise Wara sa...

Tusen takk, er spent på hvilken brunfarge hun ender opp med når føllpelsen skal skiftes ut. Kanskje blir hun mørk og lik Sunflower i farge ? Det er mere rødt pigment i henne enn Eldjenta vår, så det blir nok en annen bruntone som voksen.

Vi har forresten kjørt et par turer med Sunflower, Eller Becky som Jørgen kaller henne. Maken til snill og grei hest skal en leite lenge etter. Nå har jeg stallen full av snille og flotte hopper :) Jeg er privilegert !!!!

Marianne sa...

Gratulerer med enda en stor og flott lita hoppe! Hun var nydelig! Også må jeg beundre mor som er så flink til å holde babyen sin unna skremle ting som strømgjerder.