lørdag 21. august 2010

Morgenstund har GULL i munn . . .

Eller skal vi heller si støv ??

20aug2010-beite_03
I går skulle hele gjengen få sin årlige vaksine og jeg ankom noe tidligere enn normalt, og får i si det slik; de spratt ikke rundt morgenyre akkurat;

20aug2010-beite_01
En temmelig sløv gjeng hvilker formiddags duppen sin :) Bare Elvira var opptatt med sitt;

20aug2010-beite_06

Mens hele flokken slumra på “toppen” var Elvira opptatt med sitt; MAT MAT og atter MAT. Litt synd hun er sååå opptatt av sorten, for hun har litt litt med forfangenhet i sommer også. Hun fikk ikke ut på beite sammen resten av flokken før uti juli, og vi har berget tålelig bra pga dette. Bromle har ingen problemer med vårgresset, og i år har han også sluppet unna sin intense man og hale kløe pga ei sprøyte kortison !! veldig deilig for gutten å slippe denne intense plagen!

20aug2010-beite_02

De bytter på “å stå vakt”, og som regel er det de to yngste som ligger (Sunflower og Eldjenta) men i går morges var Ardvinna langt inne i drømmeland da jeg kom. Sunflower tok “stå-vakta” si, mens Eldjenta til tider så mere død enn levende ut;

20aug2010-beite_04
Ei skikkelig tennårings-bærte som veit å nyte formiddagen “i senga” hehe.

20aug2010-beite_05
Begge Pia’n var oppe, og snart var det full rulle ute på beite, når Utopia satte fart på flokken, og Bromle måtte opp og leike litt :) Begge Pia’n slapp unna veterinærens sprøyte denne gangen, men til høsten må hun til pers Utopia også, for grunnvaksinering og sertifisering :)

Annelise

3 kommentarer:

elx sa...

Herlig stemning i den fantastisk fine flokken din! (deres)

Vardvinni, Spinnvinna og Iselin sa...

Superhyggelig! Ardvinna elsker å ligge på fanget (med hodet) også, altså! :D

Annelise Wara sa...

Takker :-)

Og Ja, jeg er veldig fornøyd med alle mine damer og de to balleløse gutta vi har på Trøen for tia. Det er VELDIG harmonisk, og de koser seg sammen, og fungerer SÅ godt i stor flokk. Synes også det er moro å se hvordan hestene finner sine bestevenner osv. Ardvinna og Blessen har et spesielt forhold, de er som et ektepar. Sunflower og Eldjenta har også god tone, som i blant blir litt utfordra av at Eldjenta og Rigeljenta er litt i overkant avhengige av hverandre. Men Sunflower har forstått at hun holder armlengdes avstand til "hu mor sjøl", så da går det greit.

Satt lenge og kosa med både Ardvinna og Eldjenta mens de halvsov, før jeg MÅTTE vekke flokken pga veterinærbesøk :-) Veldig hyggelig :)