onsdag 25. august 2010

Stor Jente nå !

Eldjenta vokser ser finere og finere for hver dag som går ;-) Har forlengst vokst forbi Vinge Blessen, og nå har hun jammen passert mora også – over rumpa. En smule overbygget bak er hun pr i dag, men det retter seg vel med tiden (får vi håper …hihi). Hun er langbeint og lekker, har bra hals, og et vakkert hode, og hun er min “førstefødte” – kan det bli bedre .

I sommer har hun stort sett levd det glade liv i flokk på beite. Vi har hatt henne i vogn et par ganger for å holde temminga ved like, men snart er det “alvor” og hun skal snart inn i regelmessig “trening”. Selv om vi ikke har satt i gang systematisk kjøring i vogn enda, har hun fått litt trim på ridebanen, i den siste tiden mest sammen Ardvinna, og det liker de godt damene!

2010-jenta-23aug_06
De koser seg godt sammen og får mye fin trim på denne måten !! ^

2010-jenta-23aug_02
I fjor var hun helt lysebrun, men føllpelsen skjulte en fin mørkebrun farge, og rumpa er fremdeles hvit (!), eller kremgul for å være helt nøyaktig.

2010-jenta-23aug_05
Så skal hun bli traver når hun blir stor !! hehe, ingen tvil om det nei. Fint steg i Eldjenta !

2010-jenta-23aug_03
2010-jenta-23aug_04

Ardvinna er nå klar for prøveløp, mandag 30 august skal vi i ilden. Hun har trent godt, og ser flott ut og jeg har magen full av sommerfugler hehe;

2010-ardvinna-23aug_01

Småsyke hester;

Både Elvira og Sunflower er litt pjuske om dagen. Elvira har fått et tilbakefall av sin forfangenhet, og får en kur finadyne (smertestillende) for å redusere plagene litt. Sunflower ble såpass snørrete etter vaksinen at hun ble satt på en antibiotikakur. Og jeg har fått et anfall av “vaskehysteri” !!! Vel – det er dopingfaren som gjør at jeg har litt hetta om dagen . Begge medisinene er er potensiell doping, og her vaskes krybber og kopper og kar over en lav sko. Spesielt finadyne er “potent”, så Elvira og Bromle er henvist til egen luftegård så lenge hun er på kur.

Sunflower er heldigvis på bedringens vei, og har respondert fint på antibiotika. Allmenntilstanden er god, og hun har ikke feber, men får helt fri fra trening til hun er 100% igjen. Litt kjipt å få sånt avbrekk i treningen når vi var så fint i gang, men det er bare å kle på damen godt med tepper (en smuuuule mere tynnpelset hun i forhold til våre kaldblodser) og holde henne tørr og varm :)

Ingen kommentarer: