onsdag 29. september 2010

Aktiv pensjonist, og rutineløp :)

Selv om løpsskoa er lagt på hylla, er han ikke helt passiv gamle go’e Vinge Blessen. Han har sine viktig oppgaver i stallen, som storebror og støttekontakt :) I går fikk han en liten kjøretur med Eldjenta, som guide og støttekontakt :)

2010-28sept-tamp_01
Her tusler vi avgårde og passerer vedstabler med presenning og div skumle saker. Blessen går som en dølagamp med senka hode og bryr seg fint lite. Eldjenta titter litt, men ser ingen grunn til å “ta av” – siden gammelvallaken ikke bryr seg. Så er hun blitt STOR, større en Vinge Blessen, men det sier mest om gammelvallaken det (ja – han er liten ;-)

Vi tusler en tur ned i Hjelpdalen og Beistadmoen, og begge synes det var stas å lufte seg en liten tur.

2010-28sept-tamp_02

Kjekt å ha en stødig gammelvallak til å temme unghester med. Nå som gutten ikke er i løpstrening/fôring er han meget behagelig å kjøre med. Ikke for det, Blessen har alltid vært grei og kjøre/trene han, ikke noe stress og styr. Men nå går han som en stødig dølagamp og bare nyyyter tusleturer :) I vinter blir det turer med Eldjenta og etterhvert lillesøster; W.M. Utopia når hun skilles fra mora :) Han blir ikke arbeidsledig med det første.

Rutineløp for Ardvinna

I går ettermiddag tok jeg med Ardvinna til Leangen for et rutineløp, og det var en svært grei gjennomkjøring. Hun er ikke startklar enda, men det går den rette veien. Hun er litt stri, og vi må jobbe litt med “regulerbarhet”, slik at hun ikke bruker seg for mye i varming etc. Det var 14 hester i hennes løp (tid; 1.35 – 1.45), og vi hadde spor 5 i volta. Det ble en omstart, og det likte damen svært dårlig ….hun hadde ikke tid til det!! Når starten endelig gikk, sto hun igjen og hoppa. Det kokte rett og slett over i “knotten” og hun sto stille og galopperte “på stedet hvil”. Tok en stund før jeg fikk henne ned i trav igjen, og da var feltet laaangt forran. Hun tok igjen feltet, og den første runden fløt travet veldig fint. På siste bortre var vi i feltet igjen, og det galopperte litt hester rundt oss, da feila hun på nytt. I siste sving var hun sliten, og datt hun litt ut av travet, “jumpa” litt bak, dvs når hun ble sliten så kom hennes svake bekken til syne. Hun logga litt av på oppløpet helt til det kom en bakfra; da tente hun til igjen og løp til mål !

Tiden ble ca 1.40. Dvs hun travet ganske fort (og pent) mellom galoppene, det lover bra. Hun trenger mere styrketrening i bakparten, og mere kondisjon, slik at hun klarer å holde i gang sin store kropp og digre steg hele distansen! Til nå har vi stort sett vektlagt styrketrening og løsgjørende trening for bekken/kryss, og hun mangler helt klart løpstrening. Nå endrer vi litt strategi, legger inn litt mere tempotrening/hurtigarbeid, sammen med styrketrening, så får vi se det an. Det blir helt klart nytt rutineløp om 14 dager :) Det har vi godt av både jeg og mærra :)

Annelise :)

Ingen kommentarer: