mandag 27. september 2010

Sol og trening for alle damene :)

Høsten er her i all sin prakt, med et digert høytrykk og flott vær ! Alle jentene har fått skikkelig trim og omsorg i helga. Sunflower og Ardvinna var på lokalbanen og trente sammen på lørdag, og søndagen fikk Eldjenta en stor dose temming (skoning), og en liten treningstur :)

Jeg minnes september i fjor med skrekk og gru; over 200 mm regn fikk vi, og det var bløtt og surt og kald! I år har vi også hatt litt regn, men det er nesten glemt nå når sola skinner fra skyfri himmel, og vi har lovnad om en drøy uke med sol og flott høstvær :))) Flokken står enda ute på storbeite på dagtid, men er inne om natta. Gradestokke kryper mot 0 – og tipper såvidt over mot de blå også nattestid, så gjengen får sove inne i spon og halm :)

På lørdagen kjørte vi damene over (i henger) til travbanen og fikk ei fin økt med begge to. Sunflower utvikler seg i voldsomt tempo, og traver på lette ben, fullstendig uanstreng og fint. Vi ber ikke om noe, hun får styre tempo selv, og snart er hun på nivå med Ardvinna i intervallene :) Jeg har ikke opplevd maken til rask progresjon, så vi må holde igjen, og ikke bli fristet til å “puch” noe. Hovedfokus for Sunflower sin del er trivsel og glede over å jogge på banen, og farten den kommer. Vi kjørte et intervall i 1.50 tempo, og var nede i 40 fart over en kort strekke. Dette er 3. gangen hun er på bane med oss, og første gangen gikk det såvidt i 2.30 tempo (min pr km) !! Her går det framover !! :)

Ardvinna er supersprek, og tildels stri i intervallene. Har kjørt litt mere de siste par ukene nå, for å se hvordan kropp (bekken/kryss) takler tradisjonell travtrening, og det ser fint ut. Vi tøyer og strecher godt etter trening, og rir dressur på “hviledagene” – og det ser ut til å være en oppskrift som fungerer godt på hennes “bekken-problematikk”. På torsdagen kommer Equiterapeuten (Marit Sæther) innom en tur og sjekker damen igjen, og jeg håper (og tror) hun forteller om store forbedringer :)

Eldjenta

På søndagen var det lille store Eldjenta vår din dag :) Hun er masse i aktivitet, men systematisk kjøring har vi ikke kommet i gang med enda. Hun har vært i vogn med ujevne mellomrom i vår/sommer, og nå er det tid for å sette denne kjøringen i litt mere system for åringshoppa :) Vi har bare grusveier å kjøre på, så på søndagen satte vi på henne sko framme, og pusset over bakhovene:

2010-jenta-26sept_01

Hun var veldig flink, og framsko ble satt på helt uten dramatikk (og dop hehe), snakk om snill dame. Joda, hun har egne meninger og bein i nasen damen, men det var fullstendig uproblematisk og sette sko på. Vi nøyde oss med framsko i denne omgangen, men må nok snart sette på sko bak også før det blir trening for alvor.

2010-jenta-26sept_02

Velfortjent ros etter jobben er gjort :)

Så var det ut å kjøre en tur:

2010-jenta-26sept_03

Ei flott hjemmelaga åringshoppe, ute å kjøre i sola, hva mere kan en ønske seg ?

2010-jenta-26sept_04

Vi tusla bare en tur ned til snuplasse i Hjelpdalen og tilbake, og på vei hjem valgte Eldjenta å gå på gresset på veiskulderen, så det må nok sko til bak også, helt klart. Hun var på ingen måte synlig sårbeint, men det skal ikke mange turene til på disse grusveien før hun vil merke slitasje bak.

2010-jenta-26sept_05

Nesten hjemme igjen, like blid og glad, nå blir det på med baksko snart, og det er tid for systematisk trim for lille (store!) jenta vår :)

Annelise

3 kommentarer:

Anonym sa...

Alltid gøy å lese oppdateringer, men ekstra koselig når det skinner igjennom at både hest og folk så til de grader har det godt og koser seg med "jobben" sin :)

Hilsen elx & pånnisene

Elisabeth Jensen sa...

Eldjenta ser virkelig ut som en avbalansert og stødig åring. Hun har utrolig flott farge.

du har litt harde grusveier du også ser jeg. Jeg ble overlykkelig i dag når jeg fant en grusvei her oppe med greit underlag.

Takeover takler ikke alle stigningen her enda, han begynner fort å jukse med høyre bak. Men tror nok det store travet hans krever mye styrke for og jogge oppover.

Annelise Wara sa...

Takker og bukker :)

Og JADA - vi koser oss sammen hele gjengen :-))

Eldjenta har utvikla seg fint. Hun er jo helsøster til Pondus, og der var det nerver i bøtter og spann. Har jobba veldig masse med henne, og det har virkelig gjort underverker :) Hun har kommet seg masse :)

Gjør nok godt for Takeover å jobbe litt i bakker, han trenger sikkert styrke om han har stort steg :) Vi har litt varierende underlag på veiene her, men har lokabanen 2,5 km unna (skogsløype), og det "redder" treningsforholdene :)