mandag 11. oktober 2010

Fellestrening for damene på søndagen :)

Så tok vi turen over til lokalbanen igjen med damene våre for ei lita treningsøkt. Begge er så snille og greie å jobbe med at det er en fryd. Tusler rett inn på henger i tur og orden, ikke noe tull her i gården. Fremdeles foregår det kun i rolig tempo. Ardvinna sitt venstre framkne er fremdeles noe veskefylt, så det er “jogge-tempo” som gjelder for henne. Siden hun er svært så treningsvillig (les; stri), og aller helst ønsker å trave fort fort, bytta vi hest i går, så Jørgen fikk trimma litt biceps ;-)

Mens Ardvinna er STRI, er Sunflower den rake motsetning. Hun har det ikke travelt denne damen, og har i grunnen ikke forstått så mye av travet enda. Hun vil helst jogge i rygg på Ardvinna, for der er det trygt å behagelig å ligge ;-) Det og jogge opp på siden, OG – forbi Ardvinna er ikke spesielt interessant….. men dette finner hun vel ut av etterhvert, at i travet er det meningen å være førstemann i mål :)

2010-10-10-sunflower_01

Her står begge damene klare til treningsøkt. Sunflower rolig og avslappet, mens Ardvinna er mere “på hygget”. Enormt treningsvillig (og en smuuuule utolmodig) denne damen. Hun har ikke vont i sitt framkne (som mest sannsylig har fått seg en kakk på beite av en annen hest…..!), men det er hovent, så det betyr bare rolig trening. I følge veterinæren hovner slike knær veldig opp, og det ser ofte værre ut enn det er, men rolig trening er bare bra, så lenge de ikke viser tegn til “å henge på en tøm” eller ømhet osv. Opp til 14 dager tar det gjerne før hevelsen går ned…. :-/ Ja er det ikke det ene (snørr) så er det det andre (kne). Nå mangler det bare at vi får denne kverken som er påvist oppe i Hegra på stallen … så er “loven om tingenes iboende faenskap” komplett… :-/

2010-10-10-ardvinna_01

Vel, sorger kan vi ikke ta på forskudd, vi får bare håpe og tro at denne kverken ikke finner veien til Trøen og våre hester :) Her er vi i aksjon på banen med damene våre, og det er alltid veldig hyggelig:

2010-10-10-ardvinna_02

Siden Sunflower er veldig urutinert og forstår lite av det som normalt foregår på en travbane, tenker vi litt på å ta henne med på Leangen neste gang det er rutineløp der. Ikke får å gå rutineløp, men for å jogge litt i banen mens det er masse hest der. Alle er ute å varmer samtidig, og det kan være litt nyttig for Sunflower å få jogge litt i banen med hester både forran og bak osv. Streng tatt mangler hun et år med sånn type trening, for hodet sin del. Fysisk er hun i ok form, hun har nok vært masse i bevegelse, selv om hun ikke har gått i systematisk trening framfor vogn. Men vi får se hvor langt vi kommer i løpet av de få høstmånedene som er igjen – og ta en beslutning når det nærmer seg jul om damen er i stand til å (mentalt sett) henge med på et mønstringsløp.

Ardvinna sitt prøveløp er satt “på vent” – til kneet er tipp topp igjen….. tolmodighet er en dyd Whistling

Annelise

Ingen kommentarer: