onsdag 27. oktober 2010

Fra en solskinnsdag :)

Ja, for i går titta faktisk sola fram etter 14 dager med mere eller mindre kontinuerlig (mest “mere” ja!!) regn. Deilig med litt sol og oppholdsvær. Begge ungjentene har fått fin trim i går. Eldjenta i Hjeldalen, og Sunflower har vært på Leangen og gått et rutineløp :)))

Men først, en skikkelig gladsak for meg;

Jepp :) DET VIRKER !!

Vi starta ut i sommer med å grave grøfter i luftegården. Ut over høsten fikk vi (les; Jørgen og Arnfinn :) lagt ned drensrør og fylt over med litt grov pukk. Og sjekk hvor det strømmer ut med vann! Ikke rart det har vært bløtt i luftegården før, når alt dette vannet bare har hopa seg opp… Nå renner det unna, og det er bare SÅ deilig:) Et vellykket prosjekt med andre ord.

Så har Eldjenta vært ute å kjørt vogn på egen hånd. Hittil har hun hatt med “støttekontakt” – enten Vinge Blessen eller Jørgen :) I går tok vi turen for første gang på egen hånd, og det gikk helt supert. Hun tusla avgårde med raske og bestemte skritt, og ville trave litt på flatene. Oppførte seg stort sett veldig pent, prøvde seg på litt småbukking der hun helst ville løpe og jeg sa nei, hehe, unghester og slagreim er obligatorisk. Et par jump som slagreima effektivt satte en stopper for, så var det greit … det gikk ikke :)

2010-26okt-jenta_01

Her tusler vi avgårde, og lille Utopia står til høyre i bildet å ser venninna må ut å trene :)

2010-26okt-jenta_02

På vei ned i Hjelpdalen :)

Rutineløp for Solsikka :)

Sunflower tok vi med til Leangen i går. Ardvinna skulle også ha vært å lufta seg, men det gikk lymfangitt i det kneet hun fikk seg et slag på for ei tid siden, så vi tar det lit mer ro og trener i bakkene hjemme til kneet har normal størrelse igjen. Er det ikke det ene – ja så er det andre …!!

Men Sunflower var kjempeflink i går. Synes fremdeles det er litt skummelt med alle skyggene som flomlyset skaper, og liker ikke at det kommer hester motsatt vei i banen, og alt dette er mest skummelt når hun løper alene. Sammen andre logger hun av alt det skumle, og traver meget pent. Det var ikke flere 2-årige varmblodser der i går, så vi hang oss på det seineste løpet for kaldblodshestene. Trava bak de hele løpet (så nå vet hun hva sprut er – ufarlig :) og kom i mål på ca 1.44 i tid. Det er første gangen hun løper et “løp” – så dette er det ikke noe å si på, hun var rett og slett flink i går :))

Annelise

2 kommentarer:

Vardvinni, Spinnvinna og Iselin sa...

Flink Eldjenta og Solsikke :)

Kjipt at kneet ikke ble like fort bra som forventet... Lymfangitt er kjedelig! Håper det går fort over!

Annelise Wara sa...

Ja, det er skikkelig kjiiiipt !!! Det ble et mikroskopisk sår der etter det jeg tror er et slag ute blant resten av flokken. I starten var det rett og slett bare "vann-kne". Plutselig var hele foten tykk fra bogen og ned, skikkelig lymfangitt. Det ble antibiotika, og omslag av kloramin - og nå er det MYE bedre heldigvis. Hun har ikke vært halt i det hele tatt, så vi har trent rolig hjemme. Håper det snart gir seg, for Ardvinna vil så veldig gjerne trene fort fort ;-) Hun er sprek for tia !